ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚ: να σταματήσουν οι αναφορές σε απολύσεις γιατρών

Να παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας κ.Άδωνις Γεωργιάδης την μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για τις αλλαγέςστην υγεία ζητάει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ,  και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσειςιατρών και προσωπικό.
ΠΑΣΟΚ: να σταματήσουν οι αναφορές σε απολύσεις γιατρών

Να παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας κ.Άδωνις Γεωργιάδης την μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για τις αλλαγέςστην υγεία ζητάει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσειςιατρών και προσωπικό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τοΓραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής:


«Δυστυχώς όπως είχαμε επισημάνει αντί του δημιουργικού διαλόγου για τημεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(Π.Φ.Υ.), εξελίσσεται μια άγονη σύγκρουση στο χώρο της Υγείας, που τελικάστρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί «το κάρο να είναι μπροστάαπό το άλογο».


Ο στόχος μας είναι ένας. Το πώς θα πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση και τηνκαθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κι αυτό απαιτεί τηνμετεξέλιξη των δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας σ' ένα Εθνικό Δίκτυο γιατην Πρωτοβάθμια Υγεία. Φυσικά με καθορισμό των ειδικοτήτων ιατρών που είναιαναγκαίες και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μεταφερθεί.
Ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση, σε σύγκρουση για το αν καιπόσες απολύσεις θα γίνουν οδηγεί σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Υπονομεύει κάθε μελλοντικήπροσπάθεια.
Ο Υπουργός οφείλει τώρα να παρουσιάσει την μελέτη και τις συνολικές προτάσειςτου για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται, και νασταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού. Έτσι ώστε να δοθείη δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει από την αρχή. Ας γίνει τουλάχιστοντώρα.
Καλούμε τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σ' αυτόν το διάλογο,διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στουςασφαλισμένους.
Οι αναγκαίες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Υγεία πρέπει να γίνουν με συναίνεση, ευθύνηκαι με ανοιχτά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.»