ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Εισαγγελέα η 39χρονη φαρμακοποιός για τα ληγμένα ναρκωτικά

Κανονική φάμπρικα όπουδιοχέτευε στην αγορά επικίνδυνα ληγμένα ναρκωτικά φάρμακα,  είχε στήσει 39χρονη φαρμακοποιός από τονΠειραιά, η οποία θησαύριζε πουλώντας παράνομα τα συγκεκριμένα φάρμακα, πολλάαπό τα οποία είχαν λήξει εδώ και 10 χρόνια.
Στον Εισαγγελέα η 39χρονη φαρμακοποιός για τα ληγμένα ναρκωτικά

Κανονική φάμπρικα όπουδιοχέτευε στην αγορά επικίνδυνα ληγμένα ναρκωτικά φάρμακα, είχε στήσει 39χρονη φαρμακοποιός από τονΠειραιά, η οποία θησαύριζε πουλώντας παράνομα τα συγκεκριμένα φάρμακα, πολλάαπό τα οποία είχαν λήξει εδώ και 10 χρόνια.

Συνεργοί της σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα ήταν ένας Έλληνας 60 ετώνκαι ένας 30χρονος με καταγωγή από την Αλγερία. Και οι τρεις συνελήφθησαν μετάαπό συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία μετο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του υπουργείουΥγείας, που ξεκίνησε από την Πέμπτη το πρωί και ολοκληρώθηκε χθες, στον Βύρωνακαι στον Πειραιά.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.680 ναρκωτικά δισκία,6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων και 25 βιβλιάριακαταθέσεων, από τα οποία προκύπτουν ότι έχουν διακινηθεί πολύ μεγάλα χρηματικάποσά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 39χρονη, που διατηρεί φαρμακείοστην οδό Αγχιάλου 157 στον Πειραιά, την τελευταία εξαετία προμήθευε σε τακτάχρονικά διαστήματα τους δύο συνεργούς της με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων γιατην δημόσια υγεία φαρμάκων, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση,οι οποίοι τα πωλούσαν σε καθημερινή βάση σε διάφορα άτομα, αποκομίζοντας πολύμεγάλα κέρδη.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατάπερίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίαςπιστοποιητικών και παράβαση των νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περίνομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιώνκαι περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: newsbomb