ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάνω από 300 κιλά κρέατος κατασχέθηκαν στον Πειραιά - καθημερινοί έλεγχοι στην αγορά

Εντείνονται οι έλεγχοι στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκατοντάδες παραβάσεις έχει βεβαιώσει η Περιφέρεια Αττικής μέχρι στιγμής.

Πάνω από 300 κιλά κρέατος κατασχέθηκαν στον Πειραιά - καθημερινοί έλεγχοι στην αγορά

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας εντόπισαν σε τρεις επιχειρήσεις εμπορίου κρέατος στον Πειραιά, διάφορα μοσχαρίσια κρέατα, κεφαλάκια αμνοεριφίων και κεμπάπ συνολικού βάρους 184 κιλών.

Τα προϊόντα δεν έφεραν την υποχρεωτική σήμανση καταλληλότητας, ήταν συσκευασμένα σε ακατάλληλα δοχεία ενώ φαίνεται ότι δεν τηρούνταν και οι προδιαγραφές της ψυκτικής αλυσίδας.

Σε άλλη επιχείρηση επίσης στον Πειραιά, οι ελεγκτές δέσμευσαν κουνέλια Ιταλίας, βόειο κρέας Βελγίου και ρολά χοιρινού και κοτόπουλου συνολικού βάρους 121 κιλών, επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι ελέγχοι είναι πλέον καθημερινοί σε όλα τα σημεία παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης τροφίμων καθώς και σε πάσης φύσεως χώρους που έχουν καταναλωτική κίνηση την εορταστική περίοδο.

Τις τελευταίες είκοσι ημέρες έχουν ελεγχθεί χιλιάδες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, έχουν κατασχθεί πάνω από 6 τόνοι προϊόντων ενώ έχουν βεβαιωθεί συνολικά εκατοντάδες παραβάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Εντατικοποίηση υγειονομικών ελέγχων στην εορταστική αγορά