ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι καθημερινές συνήθειες που μικραίνουν τη ζωή

Υπάρχουν μερικέςκαθημερινές συνήθειες που μικραίνουν τη ζωή μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Οι καθημερινές συνήθειες που μικραίνουν τη ζωή

Υπάρχουν μερικέςκαθημερινές συνήθειες που μικραίνουν τη ζωή μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Πρόκειται γιααπλά πράγματα που όλοι κάνουμε. Μοιάζουν ακίνδυνα, όμως μπορεί να αποδειχθούνεξαιρετικά βλαβερά για την υγεία μας.

1. Δυσκολευόμαστενα βρούμε τον έρωτα

Μελέτη πουπραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δείχνει ότι στις κοινωνίεςπου επικρατούν οι κοινωνικές συναναστροφές μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, τοπροσδόκιμο ζωής είναι μικρότερο.

2. Ακολουθούμεκαθιστική ζωή

Μπορούμε ναχάσουμε έως και δύο χρόνια από τη ζωή μας εάν καθόμαστε πολλές ώρες την ημέρα,υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο BritishMedical Journal και δείχνει ότι ακόμη και η συστηματική άσκηση δεν μπορεί νααντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής.

3. Παραμελούμετους φίλους μας

Έχει αποδειχθείπως τα άτομα με αδύναμους κοινωνικούς δεσμούς πεθαίνουν πιο γρήγορα, σύμφωνα μεερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young και το Πανεπιστήμιο της ΒόρειαςΚαρολίνας. Η χρόνια μοναξιά κάνει τόσο κακό στην υγεία όσο και το συστηματικόκάπνισμα.

4. Ψάχνουμεδουλειά εδώ και πολύ καιρό

Η ανεργία αυξάνειτον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 63%, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές πουανέλυσαν δεδομένα για περίοδο 40 ετών. Παράλληλα, Αμερικανοί επιστήμονεςυποστηρίζουν ότι «οι δύο παράγοντες που σχετίζονται κατά βάση με τον πρόωροθάνατο είναι το κάπνισμα και η ανεργία».


5. Χάνουμε πολύχρόνο στις μετακινήσεις

Σουηδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οιμετακινήσεις που διαρκούν μία ώρα ή και περισσότερο κάθε μέρα αυξάνουν το στρεςκαι έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με την καθιστική ζωή. Παράλληλα, αυξάνουν τις πιθανότητεςνα υιοθετήσουμε ανθυγιεινές συνήθειες.