ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και υπ. Υγείας

Για το έργο και τη λειτουργίατων κοινωφελών εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων ενημερώθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας,  μετά από πρόσκληση του ΜακαριωτάτουΑρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδοςκ. Ιερωνύμου.
Συνεργασία Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και υπ. Υγείας

Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείαςκ. Αδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο και τη λειτουργίατων κοινωφελών εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και μετά από πρόσκληση του ΜακαριωτάτουΑρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδοςκ. Ιερωνύμου.

Μετά το πέρας της Συνόδου οΜακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε:

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μεταξύ τωνθεμάτων που την απασχόλησαν κατά τη διάρκειά της, ήταν και η πορεία τωνελλειμμάτων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων από πλευράς οικονομικής. Θέλαμε λοιπόντον κύριο υπουργό να τον ενημερώσουμε για όλη την κατάσταση των θεμάτων, τηνπορεία τους, και πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να πάμε λίγο καλύτερα απόεκεί που βρισκόμαστε.

Βρήκαμε ανταπόκριση, τον ευχαριστούμε,πιστεύω ότι θα αγωνισθεί, όπως ξέρει να αγωνίζεται και θα είμαστε σε μιασυνεργασία. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εδώ παρουσία του».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«. Θέλω να πω ότι ήταν μια μεγάλητιμή για εμένα να βρεθώ σε αυτό το χώρο με τους Σεβασμιοτάτους. Θα ξεκινήσουμεμια διαρκή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Διαρκούς ΙεράςΣυνόδου για να δούμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των ιδρυμάτων καιτου ΕΟΠYΥ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία τους, γιατί αναγνωρίζουμε ότιη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων από την Εκκλησία μας, αυτές τις δύσκολες ώρες,αποτελεί μια πολύ μεγάλη προσφορά για τον ελληνικό Λαό και ευχαριστούμε τηνΕκκλησία μας για αυτό».