ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνολικό σχέδιο για ανασφάλιστους ανακοινώνει σύντομα ο Αδωνις

Ενα συνολικό σχέδιο για το πώς θα καλυφθούν οι ανασφάλιστοι πρόκειταινα ανακοινώσει άμεσα ο υπουργός Υγείας, ο οποίος  επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών«Η Ελπίς» στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου διαμοιράστηκαν παιδικές τροφές σεοικογένειες Ρομά.
Συνολικό σχέδιο για ανασφάλιστους ανακοινώνει σύντομα ο Αδωνις

Ενα συνολικό σχέδιο για το πώς θα καλυφθούν οι ανασφάλιστοι πρόκειταινα ανακοινώσει άμεσα ο υπουργός Υγείας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών«Η Ελπίς» στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου διαμοιράστηκαν παιδικές τροφές σεοικογένειες Ρομά.

Ο κ. Γεωργιάδης, πρόσθεσε ότι «το voucher για τις υπηρεσίες ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας για τους ανασφάλιστους Έλληνες έχει δοθεί εδώ και τρεις μήνες σε περίπου 55.000 άτομα μέχρι στιγμής.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν πάνε οι γιατροί στανησιά, ο υπουργός Υγείας, σημείωσε, ότι «Για τους γιατρούς στα νησιά έχουμε ήδηψηφίσει δύο διαφορετικές διατάξεις. Με την πρώτη, κάναμε ξανά υποχρεωτικό τοαγροτικό ιατρείο και ήδη αρχίζουν και γεμίζουν τα αγροτικά ιατρεία ευτυχώς. Καιμε τη δεύτερη δίνουμε πάρα πολλά επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς για ναπηγαίνουν στα νησιά. Πιστεύουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν γεμίσει όλες οιθέσεις».

Μεταξύ των κινήτρων,είναι τριετής σύμβαση αντί για ετήσια, δικαίωμασυνυπηρέτησης της συζύγου, μόρια για να μπούε στο ΕΣΥ, καθώς και δωρεάν τροφήκαι στέγη.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τογεγονός, ότι κάποια κοινωνικά ιατρεία είχαν περιστατικά νεκρών, επειδή δενείχαν πρόσβαση στην υγεία, ο υπουργός Υγείας, απάντησε:

«Το ότι στη χώρα μας υφίσταται πρόβλημα, υφίσταται. Καιξέρετε πάντα υπάρχουν και πάρα πολλοί φτωχοί άνθρωποι που δεν τους προλαβαίνειόλους το κράτος. Γενικά όμως προσπαθούμε να μην αφήνουμε κανέναν χωρίς φάρμακα.Όποιος μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που του λείπουν τα φάρμακακαι δεν έχει να πληρώσει του τα δίνει αμέσως το Υπουργείο Υγείας».