ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΙΣΑ στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης

Και φέτος τα Χριστούγεννα, δήλωσε έμπρακτα για ακόμη μία χρονιά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας τη συμπαράστασή του στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης , δίνοντας τον παρόν στην ιατρική φροντίδα των ανασφάλιστων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές του.
Ο ΙΣΑ στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης

Και φέτος τα Χριστούγεννα,δήλωσε έμπρακτα για ακόμη μία χρονιά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας τησυμπαράστασή του στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης , δίνοντας τον παρόν στηνιατρική φροντίδα των ανασφάλιστων παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές του.

Εθελοντές γιατροί τουΙατρικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκαν και αυτά τα Χριστούγεννα κοντά σταφιλοξενούμενα παιδιά για να αναλάβουν το βασικό τους εμβολιασμό με δωρεάνεμβόλια, στα πλαίσια της συνεργασίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τουΙατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τοΠαιδικό Χωριο SOS της Βάρης.

Ο εμβολιασμός θασυνεχιστεί βάσει των εμβολιαστικών αναγκών των παιδιών κα των εφήβων και θαολοκληρωθεί με το πρόγραμμα catchup της κάθε ηλικίας, στα πλαίσια τηςεκστρατείας που διεξάγει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

«Θα σταθούμε αρωγοίστην προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS, τόσο στη Βάρη, όσο και όπου αλλούπαραστεί ανάγκη. Στόχος μας είναι το κάθε παιδί να έχει το εμβόλιό του, τοφάρμακό του, την περίθαλψη που δικαιούται και αξίζει στη ζωή. Είναι πολύαξιέπαινη η προσπάθεια του Προέδρου του ΔΣ Νίκου Καλλιακμάνη, ο οποίος κάνειένα σπουδαίο έργο αλληλεγγύης και εθελοντισμού όχι μόνο στο SOS, αλλά και στοΙατρείο Κοινωνικής Αποστολής», τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ΑθηνώνΓιώργος Πατούλης.

Από τη μεριά του οΠρόεδρος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης Δρ. Νίκος Καλλιακμάνης δήλωσε ότιτο εγχείρημα αυτό είναι πολύ μεγαλόπνοο και έχει στόχο τον Άνθρωπο που μας χρειάζεται.Οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες, εξ αιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης πουοδήγησε εκατοντάδες οικογένειες να αιτούνται τη φιλοξενία των παιδιών τους,γιατί δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να τα ζήσουν.

Το επόμενο χρονικόδιάστημα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τηςΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα συνεχίσει τη στήριξη του στηνιατρική φροντίδα των παιδιών και την ενίσχυση της δομής με φαρμακευτικό καιυγειονομικό υλικό και στο μέλλον.