ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Άδωνι με δ.σ. Αγλ. Κυριακού, στη 1 απολογείται ο Τομπούλογλου

Στη 1 το μεσημέρι οδηγείται ενώπιον του ανακριτή προκειμένουνα απολογηθεί ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, ΧάρηςΤομπούλογλου ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματοςκαι παθητική δωροδοκία.
Συνάντηση Άδωνι με δ.σ. Αγλ. Κυριακού, στη 1 απολογείται ο Τομπούλογλου

Στη 1 το μεσημέρι οδηγείται ενώπιον του ανακριτή προκειμένουνα απολογηθεί ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματοςκαι παθητική δωροδοκία.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντάταιμε το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, προκειμένου να εξεταστεί ηαντικατάσταση του κ. Χ. Τομπούλογλου από την προεδρία του νοσοκομείου, αλλά καιαπό τη θέση του ισόβιου μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος του Αγλ. Κυριακού.


Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος βρέθηκε με 25.000 σεπροσημειωμένα χαρτονομίσματα, θα δώσει στον ανακριτή εξηγήσεις για τα προσημειωμέναχρήματα αξίας 25.000 ευρώ τα οποία βρέθηκαν στα χέρια του.


Πάντως, όπως δήλωσε εξερχόμενος από τα δικαστήρια της πρώηνσχολής Ευελπίδων την Τετάρτη, θα υπερασπιστεί την αθωότητά του και δικαιολόγησετα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ως «δωρεά» για το νοσοκομείο και όχι «μίζα».


Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία και του40χρονου συνεργού του κ. Τομπούλογου, ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση κατάτης Αρχής.


Ο κ. Τομπούλογλου καιο 40χρονος συνελήφθη το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων σε καφετέρια επίτης οδού Ιπποκράτους από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΑσφάλειαςΑττικής, έπειτα από καταγγελία του προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, οοποίος

είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ ότι ο Τομπούλογλου τον εκβιάζειπροκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη τηνεταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικήςπαχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους190.000 ευρώ.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, όπου ομεσάζοντας της διαφημιστικής ήταν συνδεδεμένος με την αστυνομία προκειμένου η συναλλαγή νακαταγραφεί. Όταν τα χρήματα άλλαξαν χέρια ο Χάρης Τομπούλογλου τα παρέδωσε στον40χρονο συνεργό του και μετά ακολούθησε η σύλληψη τους.


Διαβάστε επίσης

Τι θα ζητήσει το υπ. Υγείας από το Ίδρυμα Αγλ. Κυριακού



Στον εισαγγελέα ο Χάρης Τομπούλογλου