ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδωνις: άξια επαίνου η πράξη διαγραφής Τομπούλογλου από ΝΔ

Να παραιτηθεί άμεσα από τηθέση του αλλά και από αυτή του ισοβίου μέλους του Δ.Σ του ιδρύματος τουνοσοκομείου “Αγλαϊα Κυριακού” ο Χάρης Τομπούλογλου, επανέλαβε σήμερα για ακόμημία φορά, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικόσταθμό ΒΗΜΑ FM
Αδωνις: άξια επαίνου η πράξη διαγραφής Τομπούλογλου από ΝΔ

Να παραιτηθεί άμεσα από τηθέση του αλλά και από αυτή του ισοβίου μέλους του Δ.Σ του ιδρύματος τουνοσοκομείου “Αγλαϊα Κυριακού” ο Χάρης Τομπούλογλου, επανέλαβε σήμερα για ακόμημία φορά, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικόσταθμό ΒΗΜΑ FM.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιοςπροκάτοχός του είχαν ποτέ εμπλακεί σε διορισμό προέδρου, καθώς ο κανονισμός τουΙδρύματος προβλέπει πως τα μέλη του ιδρύματος προτείνουν κάποιον για τη θέσητου προέδρου και ο εκάστοτε υπουργός απλώς επικυρώνει το διορισμό, μη έχονταςρόλο ή αρμοδιότητα να αρνηθεί την επιλογή παρά μόνον εάν τίθεται θέμα εμπλοκήςτου υποψηφίου σε εγκληματική πράξη.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τομπούλογλου είναι εδώ και 20 χρόνια μέλος – και δηισόβιο – του Δ.Σ του ιδρύματος του νοσοκομείου.

Χαρακτηρίζοντας την πράξη για την οποία κατηγορείται ο κ. Τομπούλογλου, ουπουργός Υγείας τόνισε πως η δικαιολογία που προέβαλε πως επρόκειτο για δωρεάείναι αστεία και σχολίασε την άμεση διαγραφή του από τη ΝΔ ως πράξη που αξίζειέπαινο και παράλληλα ως ένα μήνυμα προς όλους ότι η παλιά Ελλάδα τελείωσε, ότιδεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε κανέναν.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι στο υπουργείο έχει συστήσει μια διαδικασία ελέγχου τωνπεπραγμένων των διοικήσεων των νοσοκομείων που εφεξής θα μπορεί να δείχνει μεδιαφάνεια στους πολίτες την πολιτική των εκάστοτε διοικητών των νοσοκομειακών ιδρυμάτων.