ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λίγο κρασί στην εγκυμοσύνη οδηγεί σε καλύτερη συμπεριφορά του παιδιού

Οι μέλλουσες μητέρες που απολαμβάνουν περιστασιακά ένα ποτήρι κρασί φαίνεται πως γεννούν παιδιά με περισσότερες πιθανότητες καλής κοινωνικής προσαρμογής και καλής συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Λίγο κρασί στην εγκυμοσύνη οδηγεί σε καλύτερη συμπεριφορά του παιδιού

Οι μέλλουσες μητέρες που απολαμβάνουν περιστασιακά έναποτήρι κρασί φαίνεται πως γεννούν παιδιά με περισσότερες πιθανότητες καλήςκοινωνικής προσαρμογής και καλής συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα μελέτη.


Οι συμβουλές των ειδικών σχετικά με το αλκοόλ στηνεγκυμοσύνη είναι αντιφατικές και πολλοί γιατροί εκφράζουν ανησυχίες για πιθανήαποβολή ή μελλοντικά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιδιού.


Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία μελέτησε τιςεγκυμονούσες που κατανάλωσαν συνολικά δέκα μπουκάλια λευκό κρασί κατά τηδιάρκεια της εγκυμοσύνης τους.


Φάνηκε πως τα παιδιά τους παρουσίαζαν πολύ λιγότεραπροβλήματα προσαρμογής, τόσο από άποψη συμπεριφοράς όσο και σε συναισθηματικόεπίπεδο.


Οι μητέρες που έπιναν περιστασιακά ήταν συνήθως υψηλούμορφωτικού επιπέδου και ακολουθούσαν υγιεινό τρόπο ζωής.


Η ψυχολόγος Τζάνι Νίκαλσεν, η οποία πραγματοποίησε τησχετική μελέτη, τονίζει ότι τα ευρήματά της δεν αποτελούν σε καμία περίπτωσηπροτροπή προς τις εγκυμονούσες για την κατανάλωση αλκοόλ.


Η ερευνήτρια από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης μελέτησε100.000 εγκύους για διάστημα επτά ετών. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαναυξημένη κοινωνική προσαρμογή και καλύτερη συμπεριφορά για τα παιδιά που οιμητέρες τους κατανάλωναν ένα ποτήρι κρασί μία φορά την εβδομάδα.


Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και ΚλινικήςΑριστείας προτείνει στις εγκύους να αποφεύγουν εντελώς το αλκοόλ τους τρειςπρώτους μήνες τις εγκυμοσύνης, ενώ το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων καιΓυναικολόγων προτείνει ολική αποχή.