ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μήνυση απειλεί τον Άδωνι ο δήμαρχος Καστελλόριζου

Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγείασε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των νησιών, ξεδιπλώθηκε με τραγικό τρόπο στοακριτικό Καστελλόριζο, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Α.Γεωργιάδη με την ευκαιρία των Θεοφανείων.
Με μήνυση απειλεί τον Άδωνι ο δήμαρχος Καστελλόριζου

Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγείασε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των νησιών, ξεδιπλώθηκε με τραγικό τρόπο στοακριτικό Καστελλόριζο, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Α.Γεωργιάδη με την ευκαιρία των Θεοφανείων.

Ένας 59χρονος κάτοικος του νησιού έχασε τη ζωή του και έναςδεύτερος αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία για να του παρασχεθεί ηαναγκαία περίθαλψη.

Ο κ. Γεωργιάδης, μετά τις απανωτές αστοχίες στους χειρισμούςτου σε κρίσιμα ζητήματα της Υγείας, συνόδευσε τον υπουργό Άμυνας κ. ΔημήτρηΑβραμόπουλο στο Καστελλόριζο, ανήμερα των Φώτων, για τον αγιασμό των υδάτων. Ουπουργός Υγείας φαίνεται πως θεώρησε την ευκαιρία ιδανική για να κερδίσει«πόντους» στο πλευρό του υπουργού Άμυνας, καθώς το τελευταίο διάστημα είχεκαταφέρει να στρέψει εναντίον του την πλειοψηφία, τόσο των γιατρών καιεργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας όσο και των ασθενών, με τα χαράτσια των25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία και του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες στοTwitter μέσα από το πιλοτήριο του μεταγωγικού αεροσκάφους της ΠολεμικήςΑεροπορίας κατά την προσγείωση στη Ρόδο, καθώς και από το ελικόπτερο Σινούκ,που τον μετέφερε μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο, από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο.

Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γιώργος Αχλαδιώτης, υποδέχθηκε μεόλες τις τιμές τους δύο υπουργούς. Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ.Γεωργιάδη, μάλιστα, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας έναν γιατρό γενικής ιατρικήςστο Πολυδύναμο Ιατρείο, καθώς στο νησί βρισκόταν μόνο ένας αγροτικός ιατρός.

Η εορταστική διάθεση του κ. Γεωργιάδη όμως δεν έμελλε νακρατήσει για πολύ εξαιτίας ενός τραγικού περιστατικού, για το οποίο τώρααπειλεί με μήνυση τον υπουργό και κάθε άλλο υπεύθυνο, ο δήμαρχος Καστελλόριζου.

Ένας 59χρονος κάτοικος του νησιού, στις 7 Ιανουαρίου, υπέστηέμφραγμα. Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε στο Καστελόριζο μετά από 2,5 ώρες χωρίςιατρική συνοδεία και ο μοναδικός αγροτικός γιατρός του νησιού συνόδευσε τον57χρονο στη Ρόδο, ο οποίος μάλιστα κατέληξε.

Κατά την απουσία όμως του αγροτικού γιατρού, ένας άλλοςνεαρός κάτοικος του νησιού τραυματίστηκε σοβαρά. Δεν υπήρχε όμως γιατρός για νατον περιθάλψει. Έτσι, οι συγγενείς του τον μετέφεραν με καΐκι στα τουρκικάπαράλια. Εκεί, σύμφωνα με τους συγγενείς, τους περίμενε ασθενοφόρο, το οποίοσυνόδευσαν μέχρι το νοσοκομείο αστυνομικοί μοτοσικλετιστές. Ο τραυματίας σώθηκεχωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, ο δήμαρχος Καστελλόριζουδήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Στο αίτημα που εξέφρασεστον υπουργό Υγείας ανήμερα των Θεοφανείων, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να απάντησε«μην ανησυχείς, τα έχω όλα ρυθμισμένα». Η πραγματικότητα όμως διέψευσε τιςδιαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη, με τον πιο τραγικό τρόπο.

Πηγή: Newsbomb.gr


Διαβάστε επίσης:

Ο Μπέπε Γκρίλο τα «βάζει» με τον Άδωνι για το «25ευρω»

Γεωργιάδης: το 25 ευρω πιθανόν θα εφαρμοστεί στο μέλλον

Άδωνις: Ήταν σωστό μέτρο το 25ευρο, δεν είναι δική μου ήττα

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Γεωργιάδη: Τέλος το χαράτσι των 25 ευρώ