ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει στην Ελλάδα η Μυρτώ Παπαδομεχαλάκη

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα,η 16χρονη Μυρτώ, θύμα της βάναυσης κακοποίησης από Πακιστανό στην Πάρο τοκαλοκαίρι του 2012.
Επιστρέφει στην Ελλάδα η Μυρτώ Παπαδομεχαλάκη

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα,η 16χρονη Μυρτώ, θύμα της βάναυσης κακοποίησης από Πακιστανό στην Πάρο τοκαλοκαίρι του 2012.

Η Μυρτώ εδώ και μήνες νοσηλεύεται σε Κέντρο αποκατάστασηςτης Βοστόνης και τον περασμένο Δεκέμβριο υποβλήθηκε σε επέμβαση για τηνπαροχέτευση ενός ισχυρού μυοχαλαρωτικού, μέσω της «αντλίας μπακλοφέν» για τηναντιμετώπιση των κρίσεων σπαστικότητας που την ταλαιπωρούν.

Το εξιτήριο από το Κέντρο έχει οριστεί για τις 23 Ιανουαρίουκαι μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα , θα εισαχθεί σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασηςστη Λάρισα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεταινα επισκεφθεί τη Μυρτώ και την οικογένειά της , κατά τη διάρκεια του ταξιδιούτου στην Αμερική.

Πάντως, σε εξέλιξη είναι και η υπόθεση της διαμάχης που έχειξεσπάσει ανάμεσα στην οικογένεια Παπαδομιχελάκη και της Ομοσπονδίας Ομογενώντης Βοστόνης, για τη διαχείριση των131.527 δολαρίων που έχουν συγκεντρωθεί για τη στήριξη και τη νοσηλεία τηςΜυρτώς.

Η διαμάχη ξεκίνησε μετά την παρέμβαση της ΟμοσπονδίαςΟμογενών της Βοστόνης να μη αποδώσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τονέρανο των Ελλήνων ομογενών στην οικογένεια Παπαδομιχελάκη, προβάλλοντας ωςεπιχειρήματα ότι: α) ο σκοπός του εράνου έγινε προκειμένου να αγοραστεί τομηχάνημα Tobii Speech Recognition Device με το οποίο η Μυρτώ θα μπορεί ναεπικοινωνεί με την οικογένειά της, αλλά και την κάλυψη ιατρικών εξόδων,και β) δεν μπορούν να παραδώσουν το χρηματικό ποσό στην οικογένεια εάν δενπροσκομιστούν ιατρικές αποδείξεις που θα δικαιολογούν την εκταμίευσή του. Ηοικογένεια Παπαδομιχελάκη έχει προσφύγει στην Εισαγγελία της Μασαχουσέτης, ηοποία εξετάζει τη νομιμότητα του εράνου.

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Διαβάστε επίσης

Καταγγελία-σοκ για το ποσό που συγκεντρώθηκε για τη Μυρτώ