ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακό βραβείο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το έργο της

Με  το βραβείο «Αριστεία & Αλληλεγγύη 2013»βραβεύθηκε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας(ΕΘΝ.Ο.Α.).

Ολυμπιακό βραβείο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το έργο της

Με το βραβείο «Αριστεία & Αλληλεγγύη 2013»βραβεύθηκε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας(ΕΘΝ.Ο.Α.).

Πρόκειταιγια ένα βραβείο που θεσμοθετείται για πρώτη φορά εφέτος, από την ΕΘΝ.Ο.Α.προκειμένου να τιμηθούν προσωπικότητες που με το έργο τους έχουν προσφέρειβοήθεια και υποστήριξη στα αδύναμα και άρρωστα παιδιά της πατρίδας μας.

Απονέμοντας το βραβείο «Αριστεία & Αλληλεγγύη 2013»στη κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, οΠρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α., κύριος Ισίδωρος Κούβελος, είπε μεταξύ άλλων :

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βραβείο πουθα απονέμεται κάθε χρόνο σε προσωπικότητες της πατρίδας μας με έργο καιπροσφορά υπέρ των παιδιών... Για το 2013 αυτό το βραβείο απονέμεται στηνπροσωπικότητα που το 1999 η UNESCOανακήρυξε σε Πρέσβη Καλής Θελήσεως και την έθεσε στην υπηρεσία των παιδιών χάρηστην πασίγνωστη αξία του έργου της για να ακουστούν παντού στον κόσμο ταμηνύματα της UNESCOγια την ειρήνη και για την αλληλεγγύη. Μέσα από τη διεθνή της αυτή αποστολήανέδειξε ανάμεσα σε άλλα και το θέμα των παιδιών με καρκίνο και το έργο τουΣυλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στην Ελλάδα. Το βραβείο της χρονιάς «Αριστεία &Αλληλεγγύη» από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος απονέμεται φέτος στηνΠρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη».

Η κυρία Βαρδινογιάννη,παραλαμβάνοντας το βραβείο είπε μεταξύ άλλων: «Σας ευχαριστώ πολύ για τηνξεχωριστή αυτή διάκριση. Παρόλο που δεν θεωρώ τις βραβεύσεις απαραίτητες, γιατίπιστεύω ότι είναι ένα χρέος προς τους συνανθρώπους μας, ωστόσο η διάκριση αυτή«Αριστεία και Αλληλεγγύη 2013» αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή, με γεμίζεισυγκίνηση και μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω τις προσπάθειές μουστο πλευρό των παιδιών και των συνανθρώπων μας.

Η θέσπιση αυτού του βραβείου αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία σας που ενθαρρύνει δράσεις για τηστήριξη των νέων και την προστασία των παιδιών. Εύχομαι να ανοίξει τον δρόμογια την αναγνώριση σημαντικών προσπαθειών στη χώρα μας που έχουν την ανάγκηστήριξης από την κοινωνία μας. Αυτό που με συγκινεί όμως ακόμα περισσότεροείναι ότι βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας ως Ελληνίδα που θέλει να χειροκροτήσειμαζί σας τους Ολυμπιονίκες μας και όλους όσους στήριξαν το εκπαιδευτικό έργοτης Ακαδημίας...».

Στην εκδήλωση τιμήθηκανεπίσης για τη προσφορά τους χορηγοί, φορείς και στελέχη τηςΑθλητικής-Ολυμπιακής οικογένειας που υποστήριξαν το εκπαιδευτικό έργο τηςΑκαδημίας κατά τη διάρκεια του 2013.

Η ΕΘΝ.Ο.Α. τίμησε τοΥπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που στηρίζει πανελλαδικά τοεκπαιδευτικό έργο της Ολυμπιακής Παιδείας. Το βραβείο παρέλαβε ο υπουργός Παιδείας, ΚωνσταντίνοςΑρβανιτόπουλος.

Απομενήθηκαν επίσης τιμητικέςδιακρίσεις σε 40 Ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα για την προσφορά τους στοέργο της Ακαδημίας και στην προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών στα μικρά παιδιά,καθώς και 16 χορηγοί που στήριξαν σε δύσκολους καιρούς τις ανά την Ελλάδαδραστηριότητες της ΕΘΝ.Ο.Α. Επίσης βραβεύτηκαν 10 καλλιτέχνες και συνεργαζόμενασχολεία.