ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος λοιμώξεων στην Κεφαλονιά από αλλοιωμένα τρόφιμα

Σε αυξημένη ετοιμότητα για τον κίνδυνο λοιμώξεων από αλλοιωμένα τρόφιμα, καλεί τις αρχές του νησιού, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.
Κίνδυνος λοιμώξεων στην Κεφαλονιά από αλλοιωμένα τρόφιμα

Σε αυξημένη ετοιμότητα για τον κίνδυνο λοιμώξεων απόαλλοιωμένα τρόφιμα, καλεί τις αρχές του νησιού, η υφυπουργός Υγείας ΖέτταΜακρή.

Με εγκύκλιό της προς τις τοπικές αρχές, η υφυπουργός κ.Ζέττα Μακρή καλεί τις υπηρεσίες να διασφαλίσουν την ποιότητα των τροφίμων με ταοποία σιτίζονται οι πληγέντες, οι οποίοι είναι ήδη καταπονημένοι και επιπλέονλόγω των συνθηκών διαβίωσής τους, ελλοχεύει αυξημένος κίνδυνος τροφιμογενών καιάλλων λοιμώξεων.

Λόγω των εκτεταμένων καταστροφών, καθώς και των συχνών καιμεγάλης διάρκειας διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, θεωρείται επιβεβλημένο ναενημερωθεί το κοινό για το σωστό και υγιεινό χειρισμό και συντήρηση τωντροφίμων.

Ιδιαίτερη προσοχή ζητεί στη διατροφή των πληγέντων στουςοποίους διανέμονται τρόφιμα, τα οποία προσφέρουν διάφορες κοινωνικέςοργανώσεις, φορείς ή επιχειρήσεις τροφίμων, σε ότι αφορά τις συνθήκεςπαρασκευής, μεταφοράς, συντήρησης, στον τρόπο διανομής και κυρίως την ποιότητακατά τον χρόνο διανομής.

Η υφυπουργός εφιστά, επίσης, την προσοχή στον έλεγχο τωντροφίμων, κυρίως στις περιπτώσεις που γίνεται μαζική προετοιμασία και ιδιαίτεραόταν πρόκειται για τρόφιμα ευαλλοίωτα.