ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποστολή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στην Κεφαλονιά

Επείγουσα ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας και επιδημιολογικής επιτήρησης στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλλονιάς, πραγματοποιεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών  «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την κίνηση «Σύμμαχοι Υγείας».
Αποστολή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στην Κεφαλονιά

Επείγουσα ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας και επιδημιολογικής επιτήρησης στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλλονιάς, πραγματοποιεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την κίνηση «Σύμμαχοι Υγείας».


Ήδη ένα 1ο κλιμάκιο υπό τον καθηγητή κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ μεταβαίνει την Πέμπτη στο νησί, ενώ και άλλες ομάδες υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής πρόκειται να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες. Σκοπός είναι η συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής στην γενική προσπάθεια ανακούφισης των σεισμοπαθών, ιδιαίτερα στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και με επίκεντρο τον πληγέντα πληθυσμό του Ληξουρίου και των παρακείμενών του οικισμών.

Το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» αξιοποιώντας την αποκτηθείσα εμπειρία από την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων διαχείρισης κρίσεων υγείας τα προηγούμενα έτη στις πληγείσες περιοχές , έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της Κεφαλλονιάς για τον βέλτιστο συντονισμό των δράσεων ενώ συνεργάζεται με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο πεδίο για την υποστήριξη των δράσεων με ιατροφαρμακευτικό υλικό και με είδη πρώτης ανάγκης.