ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τι απαντά το υπουργείο για την καταδίκη του προέδρου του ΕΟΔΥ

Ο Θεόφιλος Ροζεμπεργκ καταδικάστηκε πρωτοδίκως για παράβαση καθήκοντος.

Τι απαντά το υπουργείο για την καταδίκη του προέδρου του ΕΟΔΥ

Το ζήτημα έφερε στην δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση, με τους υπεύθυνους του τομέα Υγείας Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα να δηλώνουν ότι «δικαιώνεται η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Το υπουργείο Υγείας απαντά τώρα ότι «η υπόθεση που αφορούσε το είδος των καθηκόντων συγκεκριμένης μετακλητής υπαλλήλου στον Οργανισμό και όχι ατασθαλίες στη διοίκηση του».

Από την Αριστοτέλους αναφέρουν ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης «για την οποία υπήρξε αθωωτική πρόταση από τον εισαγγελέα. Και υπενθυμίζουν ότι «η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από καταγγελίες και μηνύσεις του πρώην προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος έχει απολυθεί από τον Οργανισμό μετά από την άσκηση διώξεων για κακουργηματικές πράξεις με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκφράζει «αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της προς τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και τη σημερινή διοίκηση του ΕΟΔΥ, οι οποίοι, σε κλίμα συστηματικής υπονόμευσης, διασφάλισαν την ανταπόκριση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε όλες τις μείζονες προκλήσεις για τη Δημόσια Υγεία και ταυτόχρονα δρομολόγησαν, μια μη αναστρέψιμη διαδικασία «ηθικοποίησης» και αναδιοργάνωσης που έχει την αποδοχή και την αναγνώριση από όλο το έντιμο και επιστημονικά αξιόπιστο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΟΔΥ».

Διαβάστε επίσης:

Για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας