ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Sexting: η νέα επικίνδυνη μόδα του διαδικτύου

Sexting, λέγεται η επικίνδυνη μόδα με μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου που παγιδεύει χιλιάδες παιδιά στο ίντερνετ και στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Sexting: η νέα επικίνδυνη μόδα του διαδικτύου

Ηεπικίνδυνη μόδα με μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου που παγιδεύειχιλιάδες παιδιά στο ίντερνετ και στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σεηλικία 14 ετών γνώρισε τον εφιάλτη. Έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να βάλειτέλος στη ζωή της... Η περιπέτεια της ανήλικης κοπέλας άρχισε, όταν έκανε τομοιραίο λάθος να στείλει μία γυμνή φωτογραφία της σε έναν 17χρονο με τον οποίοσυνομιλούσαν στο διαδίκτυο. Ο νεαρός την έστειλε σε έναν φίλο του, εκείνος σεάλλον και έτσι πολύ γρήγορα η φωτογραφία είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύουμέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ημαθήτρια άρχισε να δέχεται εκατοντάδες υβριστικά μηνύματα, με αποτέλεσμα να μηνμπορεί να πάει στο σχολείο και να αναγκαστεί με την οικογένεια της να αλλάξουνπόλη. Αυτή είναι μία από τις δεκάδες υποθέσεις κοριτσιών που έχουν πέσειθύματα του «sexting», της νέας μάστιγας του διαδικτύου που έκανε την εμφάνισήτης και στη χώρα μας.

Έφηβες τα θύματα του Sexting

Ταθύματα είναι κυρίως κορίτσια στην εφηβεία, ηλικίας 13 έως 16ετών, τα οποία συνομιλούν μέσω webcam ή μηνυμάτων από κινητά τηλέφωνα με γνωστούς ή αγνώστους, στέλνουνπροκλητικές φωτογραφίες τους ή υποκλέπτονται βίντεο και φωτογραφίες τους,ενεργοποιώντας ο συνομιλητής τους την κάμερα του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.

Οιδράστες εκβιάζουν τα παιδιά, ότι εάν δεν υποκύψουν στις ορέξεις τους, θαδιακινήσουν τις φωτογραφίες ή το βίντεο σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, εκτων οποίων πολλοί είναι γνωστοί με το παιδί. Τα αποτελέσματα είναι τραγικάγια τα παιδιά, διασυρμός και ταπείνωση στο σχολείο ή στο φιλικό τους περιβάλλονκαι οι συνέπειες πολλές φορές απρόβλεπτες. Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά μπορείνα στείλουν προκλητικές φωτογραφίες τους μέσω διαδικτύου ή κινητού, λόγω ενόςεφηβικού φλερτ, από περιέργεια ή από χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Σύμφωναμε έρευνα πουπραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 2.000 εφήβων, περισσότερο από το ένα τρίτο ατόμωνηλικίας 11 - 18 ετών έλαβαν ένα κείμενο σεξουαλικού περιεχομένου μέσωηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ το 70% των ατόμων αυτών γνώριζαν ποιός ήταν οαποστολέας.

Συμβουλές για τους γονείς

Το"κλειδί" για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, όπως το "sexting"είναι η πρόληψη. Οιγονείς πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που εγκυμονούν στο διαδίκτυοκαι ταυτόχρονα να εξηγήσουν στα παιδιά ότι σε διάφορες ιστοσελίδες"κυκλοφορούν" επικίνδυνοι χρήστες. Για να γίνει όμως αυτό, λένεοι ειδικοί, πρέπει να υπάρχει σωστή επικοινωνία του παιδιού με τους γονείς,έτσι ώστε να αισθανθεί άνετα και να μιλήσει για οτιδήποτε του συμβεί στοδιαδίκτυο και όχι μόνον...

Εάνπάντως το παιδί πέσει θύμα "sexting" ή"cyberbullying",τότε οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν αμέσως στη δίωξηηλεκτρονικού εγκλήματος.Αξίζει να σημειωθεί ότι το "sexting" μπορεί να έχει σοβαρές νομικέςσυνέπειες, καθώς είναι παράνομη η διαδικασία της παραγωγής και της διανομήςγυμνών φωτογραφιών που αφορούν ανηλίκους. Αποτέλεσμα ; Πολλά παιδιά έχουνκατηγορηθεί για αυτή τους την πράξη, ενώ δεν το ήξεραν, ενώ υπάρχουν καιπεριπτώσεις στο εξωτερικό που κάποια παιδιά έχουν καταδικαστεί με την κατηγορίατης διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.


Πηγή: newsbomb

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθεροι οι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού της φοιτήτριας

ΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη: Θύμα ομαδικού βιασμού νεαρή κοπέλα

ΣΟΚ: 13χρονος βίασε την 8χρονη αδελφή του αφού είδε ταινία πορνό

Μ. Σφακιανάκης: Το διαδίκτυο είναι ό,τι καλύτερο έχουμε σήμερα