ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα "μαγικά συστατικά" για έναν ευτυχισμένο γάμο!

Αναρωτιέστε αν υπάρχει «συνταγή» που εξασφαλίζει την ευτυχίασε ένα γάμο;

Τα "μαγικά συστατικά" για έναν ευτυχισμένο γάμο!

Αναρωτιέστε αν υπάρχει «συνταγή» που εξασφαλίζει την ευτυχίασε ένα γάμο;

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, δέκα «σ’ αγαπώ» και δέκα φιλιάτην εβδομάδα, καθώς και δέκα ουσιαστικές συζητήσεις και τρεις κοινές έξοδοι τονμήνα, είναι μερικά από τα μαγικά «συστατικά».

Παράλληλα, εξίσου σημαντική είναι μία αγκαλιά κάθε μέρα, τοσεξ τρεις φορές την εβδομάδα, οι καβγάδες τρεις φορές τον μήνα, τρειςαπρόσμενες ρομαντικές χειρονομίες τον μήνα και δύο ξεχωριστές βραδινές έξοδοιμε φίλους τον μήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τηνεταιρεία ερευνών αγοράς «OnePoll», αν όλα αυτά συνδυαστούν με τρία κοινά χόμπικαι δύο-τέσσερις φορές τον χρόνο κοινές διακοπές, τότε ο γάμος έχει όλες τιςπροϋποθέσεις για να κρατήσει!

Επίσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν 1.000παντρεμένοι Αμερικανοί εθελοντές, σε αναλυτικά ερωτηματολόγια για την ποιότητακαι τα χαρακτηριστικά του έγγαμου βίου τους, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μην «πνίγει»ο ένας σύντροφος τον άλλο, να τον σέβεται και του δείχνει συχνά και με κάθετρόπο την αγάπη του.

Στην πραγματικότητα, τα πιο σημαντικά ποιοτικάχαρακτηριστικά του ευτυχισμένου γάμου απεδείχθη ότι είναι η αποδοχή τωνελαττωμάτων που έχει ο καθένας, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, οαλληλοσεβασμός και η αλληλοϋποστήριξη, η ευγένεια και, φυσικά, το να λέεικάποιος «σ’ αγαπώ», αλλά και «συγνώμη», όταν κάνει λάθος.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι μικρές και φαινομενικάασήμαντες κινήσεις, όπως μια αγκαλιά, είναι αυτές διατηρούν την τρυφερότητα καιτο δέσιμο του ζευγαριού και τελικά κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό καισε έναν κακό γάμο», εξηγεί ένας εκ των ερευνητών.

Τέλος, όπως φάνηκε από τα στοιχεία, περισσότεροι από τουςμισούς ερωτηθέντες υπήρξαν φίλοι πριν γίνουν ζευγάρι, ενώ είχαν δεσμό τρίαχρόνια πριν αποφασίσουν να παντρευτούν.