ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα "μαγικά συστατικά" για έναν ευτυχισμένο γάμο!

Τα "μαγικά συστατικά" για έναν ευτυχισμένο γάμο!

Αναρωτιέστε αν υπάρχει «συνταγή» που εξασφαλίζει την ευτυχία σε ένα γάμο;

Αναρωτιέστε αν υπάρχει «συνταγή» που εξασφαλίζει την ευτυχία σε ένα γάμο;

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, δέκα «σ’ αγαπώ» και δέκα φιλιά την εβδομάδα, καθώς και δέκα ουσιαστικές συζητήσεις και τρεις κοινές έξοδοι τον μήνα, είναι μερικά από τα μαγικά «συστατικά».

Παράλληλα, εξίσου σημαντική είναι μία αγκαλιά κάθε μέρα, το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, οι καβγάδες τρεις φορές τον μήνα, τρεις απρόσμενες ρομαντικές χειρονομίες τον μήνα και δύο ξεχωριστές βραδινές έξοδοι με φίλους τον μήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών αγοράς «OnePoll», αν όλα αυτά συνδυαστούν με τρία κοινά χόμπι και δύο-τέσσερις φορές τον χρόνο κοινές διακοπές, τότε ο γάμος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κρατήσει!

Επίσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν 1.000 παντρεμένοι Αμερικανοί εθελοντές, σε αναλυτικά ερωτηματολόγια για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του έγγαμου βίου τους, ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μην «πνίγει» ο ένας σύντροφος τον άλλο, να τον σέβεται και του δείχνει συχνά και με κάθε τρόπο την αγάπη του.

Στην πραγματικότητα, τα πιο σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του ευτυχισμένου γάμου απεδείχθη ότι είναι η αποδοχή των ελαττωμάτων που έχει ο καθένας, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοϋποστήριξη, η ευγένεια και, φυσικά, το να λέει κάποιος «σ’ αγαπώ», αλλά και «συγνώμη», όταν κάνει λάθος.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι μικρές και φαινομενικά ασήμαντες κινήσεις, όπως μια αγκαλιά, είναι αυτές διατηρούν την τρυφερότητα και το δέσιμο του ζευγαριού και τελικά κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και σε έναν κακό γάμο», εξηγεί ένας εκ των ερευνητών.

Τέλος, όπως φάνηκε από τα στοιχεία, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες υπήρξαν φίλοι πριν γίνουν ζευγάρι, ενώ είχαν δεσμό τρία χρόνια πριν αποφασίσουν να παντρευτούν.


BEST OF NETWORK