ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ιδανική ηλικία για να αποκτήσουν οι άνδρες παιδιά!

Όσο περισσότερο καθυστερεί ένας άντρας να κάνει παιδιά, τόσοτο χειρότερο…

Η ιδανική ηλικία για να αποκτήσουν οι άνδρες παιδιά!

Όσο περισσότερο καθυστερεί ένας άντρας να κάνει παιδιά, τόσοτο χειρότερο…

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις Βρετανών και Ισλανδώνειδικών, η απόκτηση απογόνων μετά τα 40 αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξηςμεταλλάξεων στα σπερματοζωάρια των ανδρών, οι οποίες περνούν στο αγέννητο παιδί.

Έτσι, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος γεννήσεως παιδιού μεπροβλήματα υγείας, όπως οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και ησχιζοφρένεια.

Όπως δημοσιεύεται σε σχετική μελέτη στο επιστημονικόπεριοδικό «New Scientist», πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται γενετικέςμεταλλαγές, οι οποίες κάνουν τα βλαστικά κύτταρα των όρχεων ναπολλαπλασιάζονται με μη φυσιολογικό τρόπο, με συνέπεια να αυξάνεται ο αριθμόςτων μεταλλαγμένων σπερματοζωαρίων.

Αυτός είναι και ο λόγος που η μεγάλη ηλικία του πατέρα έχεισυσχετισθεί σε διάφορες μελέτες και με τη νόσο Αλτσχάιμερ, τη διπολικήδιαταραχή, την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο στους απογόνους του.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, επί της ουσίες, ένας 40άρηςπατέρας έχει διπλάσιες πιθανότητες να μεταδώσει στους απογόνους του νοσογόνεςγενετικές μεταλλαγές, σε σύγκριση με έναν 20άρη πατέρα.