ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συστατικό από μανιτάρι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα

Το συστατικό AHCC, ένα ενεργό εκχύλισμα του γιαπωνέζικού μανιταριού shitake, είναι δυνατό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων, που προέρχονται
Συστατικό από μανιτάρι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα

Το συστατικό AHCC, ένα ενεργό εκχύλισμα του γιαπωνέζικού μανιταριού shitake, είναι δυνατό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων, που προέρχονται από όγκους στον τράχηλο της μήτρας, καθώς και στη μείωση του ρυθμού αύξησης των όγκων, σύμφωνα με έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 45ου ετήσιου Συνεδρίου Γυναικολογικής Ογκολογίας στην Τάμπα της Φλόριντα.

Όπως διαπίστωσε η ερευνήτρια δρ. Judith Smith, ενώ πειραματιζόταν με ποντίκια, η ουσία AHCC μπορεί να μειώσει τις λοιμώξεις από τον HPV και να συμβάλει στην πρόληψη των καρκίνων στον τράχηλο της μήτρας.

Μάλιστα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθότητα των ευρημάτων, έχει ήδη δρομολογηθεί κλινική έρευνα σε γυναίκες στο Επιστημονικό Κέντρο Γυναικείας Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Η συγκεκριμένη έρευνα έχει ξεκινήσει από το 2008, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να θεραπεύσει τη λοίμωξη από τον ιό HPV, δρώντας ανοσοθεραπευτικά.