ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τι μπορεί να πάθετε αν δεν αγαπάτε τη δουλειά σας!

Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να ακολουθήσουν την καριέρα που θα ήθελαν.

Δείτε τι μπορεί να πάθετε αν δεν αγαπάτε τη δουλειά σας!

Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να ακολουθήσουν την καριέρα που θα ήθελαν.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά τους είναι πιο παραγωγικοί και πιο πετυχημένοι, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν λιγότερο στρες.

Ποια είναι όμως η άλλη πλευρά του νομίσματος;

Δείτε τι μπορεί να σας συμβεί εάν δεν απολαμβάνεται τις ώρες που περνάτε στη δουλειά.

1. Μπορεί να πάρετε κιλά

Εάν παρατηρήσατε το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει από τότε που δεχτήκατε την καινούρια σας δουλειά, θα πρέπει να μπείτε σε σκέψεις. Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Obesity Research and Clinical Practice δείχνει ότι η απογοητευτική εργασιακή ζωή μάς στερεί την πολύτιμη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να γυμναστούμε και να υιοθετήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Με άλλα λόγια, εάν μια μέρα στη δουλειά μοιάζει για εσάς αιώνας είναι πιο πιθανό να περάσετε το απόγευμα μπροστά από την τηλεόραση παρά στο γυμναστήριο.

2. Μπορεί να αποδυναμωθεί το ανοσοποιητικό σας

Πολλοί πιστεύουν ότι το εργασιακό στρες οφείλεται στις υπερβολικές ευθύνες ή την πολύωρη εργασία, όμως έρευνες δείχνουν ότι η βασική αιτία είναι τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλεί η εργασία. Μπορεί να εργάζεστε σκληρά, εάν όμως οι προσπάθειές σας ανταμείβονται μάλλον το στρες είναι για εσάς άγνωστη λέξη. Αντίθετα, η απογοήτευση, οι έντονες ανησυχίες και το επακόλουθο στρες μπορεί να εξασθενίσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αυξήσουν δραματικά τον κίνδυνο κατάθλιψης.

3. Μπορεί να χωρίσετε

Δυστυχώς η δουλειά δε σταματά όταν φεύγουμε από το χώρο εργασίας. Οι αρνητικές σκέψεις, ο θυμός και η ένταση μας ακολουθούν όταν επιστρέφουμε στο σπίτι και επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία έδειξε ότι οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τη δουλειά τους αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή, τη σχέση ή το γάμο τους.

4. Μπορεί να χάσετε τον ύπνο σας

Είναι γνωστό πως ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο. Όσοι όμως δεν απολαμβάνουν την εργασιακή τους ζωή έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαταραχές του ύπνου, όπως η χρόνια αϋπνία.

5. Μπορεί να αρρωστήσετε βαριά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι η απογοητευτική εργασιακή ζωή αυξάνει άμεσα τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης τύπου 2.