ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 4 λάθη στον ύπνο που σαμποτάρουν το αδυνάτισμα

Ακούγεται παράδοξο, όμως ο ύπνος είναι πιο αποτελεσματικός από το γυμναστήριο αν θέλουμε να χάσουμε βάρος!

Τα 4 λάθη στον ύπνο που σαμποτάρουν το αδυνάτισμα

Ακούγεται παράδοξο, όμως ο ύπνος είναι πιο αποτελεσματικός από το γυμναστήριο αν θέλουμε να χάσουμε βάρος!

Η καλή ποιότητα ύπνου διατηρεί το μεταβολισμό μας σε φόρμα, ενώ συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης και την καταπολέμηση της πείνας.

Δείτε ποια είναι τα 4 λάθη που σχετίζονται με τον ύπνο και έχουν σαν αποτέλεσμα να μην πέφτει με τίποτα ο δείκτης της ζυγαριάς.

1. Δεν κοιμάστε αρκετές ώρες: Μελέτες δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες (οι ειδικοί προτείνουν να κοιμόμαστε 7 με 9 ώρες) καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό δε συμβαίνει μόνο επειδή είναι ξύπνιοι περισσότερες ώρες αλλά επειδή η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου επηρεάζουν τις ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα.

2. Κοιμάστε με γεμάτο στομάχι: Το βραδινό γεύμα είναι καθοριστικό για το βάρος. Φυσικά και δεν πρέπει να κοιμόμαστε νηστικοί, όμως όσες περισσότερες θερμίδες καταναλώσετε το βράδυ τόσο πιο εύκολα θα πάρετε βάρος. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι η ιδανική ώρα για βραδινό είναι μεταξύ 18:00 και 18:30. Αργότερα, μπορείτε να επιλέξετε ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ όπως το γιαούρτι και τα φρούτα.

3. Το πρωί χουζουρεύετε αντί να κάνετε γυμναστική: Το πρωί είναι η ιδανική ώρα να «κουρδίσουμε» το μεταβολισμό μας. Επίσης, όσο περισσότερη ώρα χουζουρεύουμε το πρωί, τόσο περισσότερο απορυθμίζεται το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας, αποδιοργανώνοντας το φυσιολογικό ρυθμό του ύπνου.

4. Δεν κοιμάστε καλά: Η κακή ποιότητα ύπνου πυροδοτεί το έντονο στρες, με αποτέλεσμα την αυξημένη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.