ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία μυστικά για άσκηση χωρίς τραυματισμούς

Η βελτίωση του καιρού ανεβάζει τη διάθεση και κάνει πιο ευχάριστες τις γυμναστικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Αν όμως δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να υποστείτε
Τρία μυστικά για άσκηση χωρίς τραυματισμούς

Η βελτίωση του καιρού ανεβάζει τη διάθεση και κάνει πιο ευχάριστες τις γυμναστικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Αν όμως δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να υποστείτε τραυματισμούς, οπότε, προτού φορέσετε τα αθλητικά σας για να βγείτε έξω, δείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

Περπάτημα/Τρέξιμο

Αντί να φορέσετε το παλιό ζευγάρι παπούτσια, αξίζει να αγοράσετε ένα καινούριο.

«Τα παλιά, χρησιμοποιημένα παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, επειδή δεν παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη και προστασία σε αστραγάλους και πέλμα, ενώ εμμέσως επηρεάζουν και τα γόνατα», λέει η δρ. Marcy Goolsby, επικεφαλής αθλητίατρος στο νοσοκομείο Special Surgery’s Women's Sports Medicine Center της Νέας Υόρκης. Ένα μυστικό για την αγορά αθλητικών παπουτσιών είναι να πάτε να τα αγοράσετε προς το τέλος της ημέρας, όταν τα πέλματά της θα είναι λίγο πρησμένα από την κούραση της ημέρας. Έτσι θα επιλέξετε εκείνο το παπούτσι που θα ταιριάζει πλήρως στο πόδι σας.



Τένις

Αντί να κάνετε ένα απλό σετ διατάσεων για ώμους και πόδια, ακολουθήστε ένα έντονο πρόγραμμα προθέρμανσης.

Κάντε τις ίδιες κινήσεις που κάνετε και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού: πλάγια βήματα σε έντονο ρυθμό, απότομα μικρά ξεσπάσματα επιτάχυνσης και σταματήματος και κινήσεις των χεριών σαν να έχετε τη ρακέτα στα χέρια σας. «Θα προθερμάνετε σωστά κάθε σύνδεσμο και ομάδα μυών που θα χρειαστείτε και θα αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος» λέει η γιατρός Vonda Wright, χειρουργός ορθοπεδικός στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.



Ποδηλασία

Αντί να ανεβείτε αμέσως στο ποδήλατο, ρυθμίστε σωστά τη σέλα και το τιμόνι για σωστή στάση του σώματος.

Η σέλα πρέπει να είναι αρκετά ψηλά, ώστε το γόνατό σας να μη λυγίζει περισσότερο από 30 μοίρες, όταν το πετάλι είναι στο κάτω μέρος της κυκλικής του κίνησης. Φροντίστε επίσης να μην γέρνει το σώμα σας πολύ προς τα εμπρός, καθώς αυτό βλάπτει τη σπονδυλική σας στήλη. Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς θα τα ρυθμίσετε όλα αυτά, ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού σε κάποιο κατάστημα ποδηλάτων.