ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κίνδυνο οι ασθενείς με μηνιγγίτιδα από το λουκέτο του Λοιμωδών

Στην κόψη του ξυραφιού οι ασθενείς με μηνιγγίτδα εξαιτίας της  απόφασης που πήρε πριν από οκτώ μήνες το υπουργείο Υγείας να κλείσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, επειδή δεν είχε ικανοποιητική πληρότητα σε όλη τη διάρκεια του έτους
Σε κίνδυνο οι ασθενείς με μηνιγγίτιδα από το λουκέτο του Λοιμωδών

Στην κόψη του ξυραφιού οι ασθενείς με μηνιγγίτδα εξαιτίας της απόφασης που πήρε πριν από οκτώ μήνες το υπουργείο Υγείας να κλείσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, επειδή δεν είχε ικανοποιητική πληρότητα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Το υπουργείο αγνόησε στο σκεπτικό του το γεγονός ότι τα λοιμώδη νοσήματα δεν έχουν ομοιόμορφη συχνότητα σε όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά εμφανίζονται κατά κύματα (επιδημικές εξάρσεις).

Σύμφωνα με το ygeianet.gr η λύση πουπροώθησε το υπουργείο ήταν να εξυπηρετούνται οι ασθενείς από τους ειδικούς θάλαμους λοιμωδών νοσημάτων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ωστόσο, μόνο επιτυχημένη δεν αποδείχτηκε αυτή η έμπνευση, αφού το νοσοκομείο μπορεί να εξυπηρετεί περιστατικά στους θαλάμους αυτούς μόνο κατά τις μέρες που εφημερεύει.

Ως εκ τούτου τα περιστατικά μηνιγγίτιδας από επαρχιακά νοσοκομεία πρέπει να περιμένουν μέχρι και 3 μέρες για να διακομιστούν στο Ιπποκράτεο. Μέχρι τότε τα υποδέχονται άλλα νοσοκομεία της πόλης, για να μεταφερθούν μετά από απίστευτη ταλαιπωρία στο ειδικό τμήμα του Ιπποκράτειου.