ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί Ληξουρίου "πληρώνουν" τη διαθεσιμότητα των οδηγών

Την έντονη δυσαρέσκειά τους, καθώς και τις ανησυχίες τους για την τύχη των ασθενών, εξέφρασαν εγγράφως οι γιατροί του «Μαντζαβινάτειου» νοσοκομείου στο Ληξούρι με επιστολή τους που δημοσίευσαν σήμερα

Οι γιατροί Ληξουρίου "πληρώνουν" τη διαθεσιμότητα των οδηγών

Την έντονη δυσαρέσκειά τους, καθώς και τις ανησυχίες τους για την τύχη των ασθενών, εξέφρασαν εγγράφως οι γιατροί του «Μαντζαβινάτειου» νοσοκομείου στο Ληξούρι με επιστολή τους που δημοσίευσαν σήμερα.

Οι γιατροί καταδικάζουν την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να «βαφτίσει» ως πληρώματα ασθενοφόρων τους εφημερεύοντες γιατρούς. Καταγγέλλουν, δε, δύο περιστατικά, όπου ο Αναπληρωτής Διοικητής υποχρέωσε εφημερεύον γιατρό να συνοδεύσει ως πλήρωμα τον οδηγό του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών.

Υπογραμμίζουν επίσης την έλλειψη αρκετών ειδικευόμενων γιατρών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Παθολογικής κλινικής.

Τέλος τονίζουν ότι το όλο πρόβλημα προκάλεσε η «εξόφθαλμα λανθασμένη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας» και ζητούν:

- Να σταματήσει κάθε προσπάθεια να αναλάβουν οι εφημερεύοντες γιατροί καθήκοντα πληρώματος ασθενοφόρου

- Να επανέλθουν άμεσα στην υπηρεσία όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και να ενισχυθούν από το προσωπικό του ΕΚΑΒ, ώστε κάθε ασθενοφόρο να κινείται με πλήρωμα δύο ατόμων ο ένας τουλάχιστον εκ των οποίων να είναι εκπαιδευμένος διασώστης.

Διαβάστε επίσης:

Λουκέτο και συγχωνεύσεις στα μαγειρεία των νοσοκομείων