ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δότης μυελού των οστών

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» προκειμένου να εγγραφεί στη Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης  η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και το επιτελείο της.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη δότης μυελού των οστών

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» προκειμένου να εγγραφεί στη Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και το επιτελείο της.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε την κυρία Κεφαλογιάννη και τους συνεργάτες της και τους ευχαρίστησε θερμά που θέλησαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. «Δεν βρίσκω λόγια αρκετά να ευχαριστήσω την κυρία Κεφαλογιάννη και τους συνεργάτες της που βρίσκονται σήμερα ανάμεσά μας. Έμπρακτα έκαναν έργο αυτό που προσπαθούμε κι εμείς να στείλουμε ως μήνυμα σε όλο τον κόσμο για το πόσο απαραίτητο είναι να συμβάλουν όλοι οι Έλληνες για τη σωτηρία κι ενός μόνο παιδιού και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που συμβάλουν σε αυτό το σημαντικό έργο.».

Η κυρία Κεφαλογιάννη, η οποία είναι και μέλος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ εδώ και χρόνια, την ευχαρίστησε για τα καλά της λόγια, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια και οι συνεργάτες της δεν θα μπορούσαν να μην ανταποκριθούν στο εθνικό κάλεσμα που έκανε η κυρία Βαρδινογιάννη και η ΕΛΠΙΔΑ για συμμετοχή στη Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

«Το να γίνεις δότης μυελού των οστών, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεφαλογιάννη, είναι μια εξαιρετικά απλή διαδικασία μέσα από την οποία ο καθένας από εμάς μπορεί να δώσει ζωή σ’ έναν συνάνθρωπο. Είναι πολύ σημαντικό για όλους να ανταποκριθούν σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σ’ αυτό το κάλεσμα, γιατί το όραμα μας, δεν είναι μόνο μία κοινωνία με ευημερία, αλλά μια κοινωνία με ευαισθησία, μια κοινωνία όπου ο καθένας από εμάς θα θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει τον συμπολίτη του».

Παρόντες κατά την επίσκεψη της κυρίας Κεφαλογιάννη στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Πίστη», κύριος Χρήστος Βλάχος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου «Πίστη», κυρία Αναστασία Βαρδουλάκη, μητέρα ενός 5χρονου παιδιού που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, η οποία αναφερόμενη στο προσωπικό της βίωμα είπε: «Βρήκαμε δότη μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες στην Καλιφόρνια. Το «Όραμα Ελπίδας» δίνει πραγματική ελπίδα σ’ εμάς και στα παιδιά μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό και θεϊκό, θα το έλεγα, να μπορούμε να βρούμε δότη εδώ στην Ελλάδα και να μην μπαίνουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες οι γονείς εσαεί στο πρόσωπο της κυρίας Βαρδινογιάννη, και της χρωστάμε πάρα πολλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μας τόσο την Πολιτεία που μας αγκάλιασε αλλά και τη μάνα που μετενσαρκώνεται στο πρόσωπο της κυρίας Βαρδινογιάννη, η οποία τόσα χρόνια στέκεται αγόγγυστα στο πλευρό μας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη την ευχαρίστησε για τα καλά της λόγια και πρόσθεσε: «Είμαι πάντα κοντά σας όλα αυτά τα χρόνια γιατί συμμερίζομαι τον πόνο ενός πατέρα και μιας μητέρας, γιατί ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο απ’ το παιδί τους».


Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Πίστη» ανακοίνωσε ότι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού στις 5 Μαϊου θα ξεκινήσουν από τους Οθωνούς της Κέρκυρας 3 κανόε καγιάκ τα οποία θα διανύσουν 1000 μίλια και θα καταλήξουν μετά από 2 μήνες στο Καστελόριζο. Σκοπός αυτού του αγώνα είναι να μεταφερθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και οι συμμετέχοντες, σε κάθε τόπο που επισκέπτονται, θα εξηγούν γιατί ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να γίνουμε αιμοδότες, δότες αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.