ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτσι θα ανακουφίσετε τη γλώσσα σας από τις καυτερές τροφές

Αν είστε από εκείνους που απολαμβάνουν μερικές έξτρα πιπεριές στο φαγητό τους, ή δεν βάζουν πιρουνιά στο στόμα τους δίχως να τη φορτώσουν με καυτερό πιπέρι, τότε σίγουρα θα σας έχει τύχει να νιώσετε το έντονο κάψιμο στην γλώσσα
Έτσι θα ανακουφίσετε τη γλώσσα σας από τις καυτερές τροφές

Αν είστε από εκείνους που απολαμβάνουν μερικές έξτρα πιπεριές στο φαγητό τους, ή δεν βάζουν πιρουνιά στο στόμα τους δίχως να τη φορτώσουν με καυτερό πιπέρι, τότε σίγουρα θα σας έχει τύχει να νιώσετε το έντονο κάψιμο στην γλώσσα και να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα για να σταματήσει.

Οι καυτερές τροφές παίρνουν τη “δύναμή” τους από την ουσία καψαϊκίνη. Αυτή μπορεί αν εξουδετερωθεί στην γλώσσα σας μόνο με συγκεκριμένους τρόπους. Για παράδειγμα το νερό, όσο δροσερό και αν είναι, δεν έχει αποτέλεσμα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για αν ανακουφιστείτε από το κάψιμο στη γλώσσα μετά από καυτερό φαγητό:

Πιείτε γάλα

Τίποτα δεν είναι καλύτερο σε αυτή την περίπτωση από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ειδικά το γάλα. Η κασεΐνη, μια πρωτεΐνη που περιέχει το γάλα, βοηθάει να διασπαστούν οι δεσμοί της καψαϊκίνης στους υποδοχείς των νεύρων της γλώσσας.

Πιείτε αλκοόλ

Μερικές καλές γουλιές θα σας βοηθήσουν ελαφρά. Βέβαια θα χρειαστείτε περίπου 280 γραμμάρια από ένα ποτό με 70% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να διυλίσετε μόλις 28 γραμμάρια συμπυκνωμένης καψαϊκίνης, οπότε αν το επιλέξετε, κάντε το με μέτρο και προσοχή.

Φάτε μια κουταλιά ζάχαρη

“Ο “βαθμός καψίματος” από τις πιπεριές βασίζεται στην ποσότητα ζάχαρης που απαιτείται για να εξουδετερωθεί το κάψιμο”. Αυτό είναι γνωστό ως μονάδα μέτρησης καψίματος Scoville. Αν επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο προτιμήστε κρυσταλλική ζάχαρη και μέλι.

Πιείτε σοκολατούχο γάλα

Το υψηλό ποσοστό λιπαρών στην σοκολάτα θα σας βοηθήσει, επειδή η καψαϊκίνη διαλύεταο καλύτερα στο λίπος, παρά στο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Διάβασαν το DNA της κόκκινης πιπεριάς για να την κάνουν πιο καυτερή!

Τι να κάνετε αν κάψετε τη γλώσσα σας

Τα 5 προβλήματα υγείας που φαίνονται στη γλώσσα μας!