ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το “φαρμακείο” που έχετε στο ντουλάπι σας και δεν το ξέρατε

Μπορεί σήμερα για κάθε απλή πάθηση να υπάρχει και το αντίστοιχο φάρμακο που θα σας βοηθήσει να την ξεπεράσετε, αλλά υπάρχουν πολλές στιγμές στην διάρκεια της ημέρας που χρειάζεστε βοήθεια για κάτι πολύ πιο απλό το οποίο σας ταλαιπωρεί
Το “φαρμακείο” που έχετε στο ντουλάπι σας και δεν το ξέρατε

Μπορεί σήμερα για κάθε απλή πάθηση να υπάρχει και το αντίστοιχο φάρμακο που θα σας βοηθήσει να την ξεπεράσετε, αλλά υπάρχουν πολλές στιγμές στην διάρκεια της ημέρας που χρειάζεστε βοήθεια για κάτι πολύ πιο απλό το οποίο σας ταλαιπωρεί.

Μάθετε για τα προϊόντα που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας και τα οποία εκτός από την εμφανή τους χρήση μπορεί να σας βοηθήσουν και σε άλλες περιπτώσεις.

Δισκία για την καούρα

Είναι συνήθως αναβράζοντα δισκία που σας βοηθούν να ανακουφιστείτε από τους πόνους και την αδιαθεσία της καούρας στο στομάχι. Μπορούν όμως να σας φανούν χρήσιμα και στα τσιμπήματα εντόμων. Περιέχουν ασπιρίνη, η οποία έχει αναισθητικές ιδιότητες στο δέρμα. Διαλύστε ένα δισκίο για την καούρα με λίγο νερό (και αν έχετε λίγη βρώμη) και φτιάξτε μία πάστα που θα την βάλετε στο σημείο του τσιμπήματος. Εκτός από τον πόνο, θα περιορίσει και το κνησμό.

Στοματικό διάλυμα

Το χρησιμοποιείτε για μπουκώματα μετά το βούρτσισμα των δοντιών. Μια εναλλακτική του χρήση είναι η αντισηπτικές του ιδιότητες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τους μύκητες στα πέλματα. Μετά από κάθε ντους, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με στοματικό διάλυμα και καθαρίστε με αυτό τα πέλματα και το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας.

Μαγειρική σόδα

Εκτός από τα φαγητά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε τόσο για την λεύκανση των δοντιών όσο και για δερματικές παθήσεις όπως το ελαφρύ κάψιμο από τον ήλιο, το έκζεμα και ο κνησμός από την επαφή με κάτι που σας ερέθισε το δέρμα. Διαλύστε στο νερό και καθαρίστε τα δόντια σας. Θα αφαιρέσει τους λεκέδες και θα κάνει καλό και για την δροσερή αναπνοή. Στο δέρμα, διαλύστε τη πάλι σε λίγο νερό και κάντε μερικές επαλείψεις. Το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει είναι μια ήπια αλκαλική ουσία η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά της ισορροπίας του pH του δέρματός σας.

Ρινικό σπρέι για το μπούκωμα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σταματήσετε την αιμορραγία στην μύτη; Γύρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και πιέστε την μύτη σας ελαφρά για να βγει αίμα που έχει μέσα. Σε αυτήν τη θέση πιέστε το μπουκαλάκι του σπρέι και κάνετε 2-3 εισπνοές. Στην συνέχεια ασκείστε πίεση στην μύτη σας στο μαλακό της σημείο για περίπου 10 λεπτά. Η ουσία oxymetazoline που περιέχει θα βοηθήσει να φύγουν οι θρόμβοι αίματος από την μύτη. Αυτό ίσως στην αρχή αυξήσει λίγο την αιμορραγία, αλλά στην συνέχεια θα την σταματήσει αποτελεσματικά.

Έλαιο από δέντρο τσαγιού

Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση της ακμής και των μυκήτων στο πέλμα. Μπορείτε όμως να καταπολεμήσετε με την βοήθειά του και την πιτυρίδα. Έρευνα έδειξε ότι άνθρωποι που είχαν πιτυρίδα την είδαν να μειώνεται κατά 41% όταν χρησιμοποίησαν για λίγο καιρό σαμπουάν με έλαιο από δέντρο τσαγιού.

Μαύρη σοκολάτα

Είναι πεντανόστιμη και πιο υγιής από άλλους τύπους σοκολάτας. Το γνωρίζατε όμως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αντηλιακό; Και όμως! Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως έδειξε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cosmetic Dermatology. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα φλαβονοειδή και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει η μαύρη σοκολάτα θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις ρυτίδες και να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος που προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Διαβάστε επίσης:

Τέλεια απολέπιση προσώπου με σπιτικά υλικά

Hangover: Ξεπεράστε το με 5 σπιτικά υλικά

Τέλος στην ψαλίδα με υλικά από την κουζίνα σας!

Κάντε "ματ" στην πιτυρίδα με πέντε σπιτικά υλικά!