ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντατικότεροι έλεγχοι σε παιδότοπους με εγκύκλιο Ζέττας Μακρή

Εντατικότεροι έλεγχοι σε παιδότοπους με εγκύκλιο Ζέττας Μακρή

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι σε Λούνα Πάρκ, Τσίρκο, Παιδικές χαρές και παιδότοπους σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή και μετά το τραγικό συμβάν που συνέβη πριν μερικές εβδομάδες με το 13χρονο αγόρι που έχασε την ζωή του σε παιδότοπο του Ελληνικού.

Στην εγκύκλιο τονίζεται η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας σε όλα τα λούνα πάρκ, τσίρκο, παιδικές χαρές, παιδότοπους, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και της συνεργασίας τους με τους συναρμόδιους φορείς.

Σκοπός της συγκεκριμένης εγκυκλίου που υπέγραψε η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή είναι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών που χρησιμοποιούν τις ανωτέρω εγκαταστάσεις, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος.
Τέλος επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλείψεις θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της ζωής και της υγείας των παιδιών που ψυχαγωγούνται σε αυτούς τους χώρους αλλά και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν.