ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου οι επικουρικοί γιατροί των ΤΟΜΥ

Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας.

Δεν έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου οι επικουρικοί γιατροί των ΤΟΜΥ

Η εγκύκλιος - σύμφωνα με το υπουργείο - εκδόθηκε κατόπιν σχετικών ερωτημάτων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διευκρινίζεται, λοιπόν, ότι οι επικουρικοί γιατροί αλλά και το λοιπό επικουρικό προσωπικό και το σύνολο του προσωπικού που
προσλαμβάνεται στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (για όσο διαρκούν οι συμβάσεις τους).

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν ιδιωτικό ή οποιοδήποτε άλλο έργο πλην αυτού για το οποίο έχουν προσληφθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτό αναφέρεται και στις συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι γιατροί και εργαζόμενοι λοιπών κλάδων, όταν προσλαμβάνονται.

Με βάση τη νέα εγκύκλιο, οι φορείς που έχουν χορηγήσει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε προσωπικό το οποίο ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει άμεσα να τις ανακαλέσουν.

Οι ΤΟΜΥ είναι μέρος της περιβόητης πλέον μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία - παρά τους αντίθετους υπουργικούς ισχυρισμούς - προχωρεί με «ρυθμούς χελώνας».

Δεκαέξι μήνες μετά την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου, λειτουργούν 110 από τις 239 προβλεπόμενες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), και αυτές με προβλήματα!

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε ο επικοινωνιολόγος που θα σώσει την... τιμή της Πρωτοβάθμιας!