ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρώει μόνο fast food και όμως είναι σε top φυσική κατάσταση

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η είδηση σχετικά με έναν 34χρονο Βρετανό, ο οποίος αν και επί ένα μήνα δεν τρώει τίποτα άλλο από fast food αλλά όχι μόνο δεν έχει πάρει γραμμάριο σωματικού βάρους, είναι και στην καλύτερη φυσική κατάσταση της ζωής του, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Τρώει μόνο fast food και όμως είναι σε top φυσική κατάσταση

Πρόκειται για τον Kai Sedgwick ο οποίος είναι ένας φανατικός με την γυμναστική και θέλησε να πραγματοποιήσει ένα δικό του ιδιότυπο πείραμα στα πρότυπα της ταινίας "Supersize Me". Αποφάσισε να τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα από κατάστημα fast food και να μην καταναλώνει άλλες τροφές.

Δεν σταμάτησε, ωστόσο, ούτε μία μέρα να ασκείται. Έτσι έφτασε μετά από έναν μήνα να είναι σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με το πώς ξεκίνησε αυτήν τη δοκιμασία. Και αν νομίζετε ότι είναι πολύ γευστική η πρόκληση να τρώει κανείς μόνο fast food, κάνετε λάθος. Ο ίδιος ο Kai λέει ότι για μερικές μέρες ή γεύματα το fast food είναι ευχάριστο. Αλλά το να τρώει κανείς μόνο fast food σε κάθε γεύμα είναι μια πραγματική πρόκληση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ο 34χρονος κατανάλωσε συνολικά 99 γεύματα, 50 burger και 45 σάντουιτς κοτόπουλου, ενώ ξόδεψε περίπου 450 ευρώ. Επίσης υπολογίζεται ότι έφαγε περίπου 3 κιλά καθαρού λίπους, κατανάλωσε 80.000 θερμίδες και έκαψε 13.500 θερμίδες, πήρε 2,7 κιλά μυικής μάζας και έχασε 27% του λίπους στο σώμα του!

article-2643936-1E54C42800000578-851 634x455

Ο Kai Sedgwick λέει ότι το επόμενο βήμα είναι να επαναλάβει το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής αλλά με εντελώς διαφορετική διατροφή, αφού θα τρώει μόνο φρούτα και λαχανικά. Όπως ισχυρίζεται, σκοπός του είναι να συγκρίνει τις δύο ακραίες διατροφικές μεθόδους, τόσο ως προς τις επιπτώσεις στο σώμα του, όσο και στην... τσέπη του.

Ωστόσο ο διατροφολόγος που τον παρακολουθούσε στενά σε όλη τη διάρκεια αυτού του... πειράματος, υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα οφείλεται στην έντονη γυμναστική που έκανε ο 34χρονος και πως, όταν κάνει εξετάσεις αίματος, μπορεί να εμφανιστούν αποτελέσματα που δεν θα είναι καλά για την υγεία του. Πρόσθεσε επίσης, ότι παρατήρησε πως ο Kai αισθανόταν συχνά στρες, κούραση και λήθαργο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για τα προβλήματα του 34χρονου στο εντερικό του σύστημα, αφού η διατροφή του δεν περιελάμβανε καθόλου φυτικές ίνες.