ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γυρίζουν την πλάτη στα social media οι ιατρικοί ερευνητικοί φορείς

Μπορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) να παίζουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση των χρηστών του διαδικτύου, αλλά σύμφωνα με έρευνα της ιατρικής σχολής Perelman του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι ιατρικοί φορείς δεν τα επιλέγουν για να κοινωνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους.

Γυρίζουν την πλάτη στα social media οι ιατρικοί ερευνητικοί φορείς

Για παράδειγμα, το Twitter έχει πάνω από 640 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, αλλά μόλις το 14% των ερευνητών σε θέματα ιατρικής το επιλέγουν για να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με κάποια νέα ιατρική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια ανέλυσαν στοιχεία από συνολικά 215 τέτοιους φορείς ερευνητικής ιατρικής και διαπίστωσαν ότι το μόλις 21% από αυτούς χρησιμοποιούν blog και το Facebook για να ενημερώσουν το κοινό για τα όποια νέα υπάρχουν στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται.

Αντιθέτως, το 65% προτιμάει πιο "παραδοσιακά" μέσα ενημέρωσης, όπως ανακοινώσεις Τύπου και συνεντεύξεις για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των διαφόρων ερευνών που πραγματοποιούν.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, διατύπωσαν μια διστακτικότητα να χρησιμοποιήσουν τα social media, ενώ χαρακτήρισαν το περιεχόμενό τους ως "σκουπίδι" και μη-συμβατό με το επίπεδο μιας επιστημονικής έρευνας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα social media δημιουργούν επαγγελματικούς κινδύνους/ρίσκα και δεν αντιμετωπίζονται με κύρος από τους συναδέλφους τους ή τα πανεπιστημιακά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Health Affairs.

Διαβάστε επίσης:

Η εξήγηση για το μούσι στη γυναίκα και η νέα "Κοντσίτα" (video)

Τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του ήπατος και διαβήτη στο δέρμα σας

Αυτές οι τροφές σώζουν από αρθρίτιδα και πόνους στη μέση

Συγκριτικό τεστ θερμίδων: Κρασί vs Μπύρα (infographic)