ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ: Οι ακούραστοι "άγγελοι" των αιθέρων

Σπανίως τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν επάνω τους και ως εκ τούτου πολλοί συνάνθρωποί μας δεν γνωρίζουν το επίπονο και αξιέπαινο έργο των ανθρώπων που εργάζονται στο Κέντρο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ: Οι ακούραστοι "άγγελοι" των αιθέρων

Με σημερινό της δημοσίευμα-αφιέρωμα, η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" διορθώνει αυτή την "αδικία" και δίνει τον λόγο στους αφανείς ήρωες που αφιερώνουν τις ζωές τους για να σώζουν εκείνες των ανθρώπων που τους έχουν ανάγκη την πιο δύσκολη στιγμή.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρει ότι μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2014 πραγματοποιήθηκαν 271 αποστολές αεροδιακομιδής και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία 370 συνάνθρωποί μας, ενώ όλο το 2013 ανήλθαν σε 966 και 1.365 αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως -μετά τη Νορβηγία- σε αριθμό και δυσκολία των αεροδιακομιδών που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Παναγιώτη Νεφρού, έμπειρου ιπτάμενου διασώστη, ο οποίος αναφέρει με συνέντευξή του στην εφημερίδα μια όχι και τόσο ασυνήθιστη ημέρα στη δουλειά:

"Μπορεί να απογειωθούμε από την Ελευσίνα με προορισμό τη Ρόδο και κατά τη διάρκεια της πτήσης να λάβουμε σήμα για επιπλέον επείγοντα περιστατικά σε άλλα νησιά. Έτσι, πολλές φορές μια απλή αποστολή μετατρέπεται σε ένα περίπλοκο σχέδιο αεροδιακομιδής ασθενών από τρία ή και περισσότερα νησιά, ωσότου επιστρέψουμε στη βάση μας".

Πηγή: εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"