ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικροχειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό, έσωσε το χέρι 34χρονου

Μετά από μια 9ωρη μικροχειρουργική επέμβαση και τεράστια προσωπική προσπάθεια, κατάφερε η ιατρική ομάδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού να συγκολλήσει το χέρι ενός 34χρονου το οποίο είχε κοπεί από τον καρπό, με αποτέλεσμα να σωθεί από ακρωτηριασμό.

Μικροχειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό, έσωσε το χέρι 34χρονου

Συγκεκριμένα, ο ασθενής προσήλθε με κομμένο το αριστερό του χέρι στο επίπεδο του καρπού και κάκωση συνθλιπτικού χαρακτήρα, μετά από εργατικό ατύχημα.

Η προηγούμενη ιατρική γνωμάτευση προέβλεπε άμεσο ακρωτηριασμό λόγω αδυναμίας επαναιμάτωσης και καθώς ο ασθενής δεν συναίνεσε, προσήλθε στο Διαβαλκανικό με κρίσιμη καθυστέρηση 6 ωρών. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τη χειρουργό χεριού-μικροχειρουργό, Ελλάδα Παπαδογεώργου και ομάδα συνεργατών γιατρών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων o 34χρονος δούλευε σε μεγάλο εργοστάσιο όπου ένα μηχάνημα του έκοψε και συνέθλιψε το χέρι. Αμέσως μετά το ατύχημα που συνέβη στις 13 Ιουνίου μεταφέρθηκε σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου, επειδή δεν απέδωσαν οι παρεμβάσεις, του είπαν ότι το χέρι πρέπει να ακρωτηριαστεί διότι υπήρχε κίνδυνος ακόμη και να χάσει τη ζωή του.

Ο νεαρός άντρας δεν δέχτηκε να του ακρωτηριάσουν το χέρι, ήρθε σε μας, αναφέρει η κυρία Παπαδογεώργου και καταφέραμε να κάνουμε την επαναιμάτωση καθώς και άλλες παρεμβάσεις και να το επανασυγκολήσουμε μετά από μία πολύωρη μικροχειρουργική επέμβαση. Το χέρι έχει σωθεί αλλά θα χρειαστεί να γίνει και άλλο χειρουργείο μετά από ένα μήνα. Πιστεύω ότι το χέρι θα γίνει λειτουργικό, όχι όμως όπως ήταν πριν, και θα μπορεί να εκτελεί τις βασικές λειτουργίες αλλά θα χρειαστούν έξι μήνες και πολλή φυσικοθεραπεία, καταλήγει η γιατρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ