ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το απίστευτο σημάδι που φανερώνει πρόβλημα στην καρδιά και τους πνεύμονες

Η δύσπνοια, οι ταχυπαλμίες και ο συχνός βήχας είναι μερικά μόνο από τα συνηθισμένα σημάδια που μπορεί να μας βάλουν σε σκέψεις για ένα πιθανό πρόβλημα στην καρδιά ή τους πνεύμονες.

Το απίστευτο σημάδι που φανερώνει πρόβλημα στην καρδιά και τους πνεύμονες

Όμως μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Emergency Medicine Journal καταδεικνύει πως υπάρχει ένα πολύ παράξενο σημάδι που βοηθά τους γιατρούς να καταλάβουν το πρόβλημα.

Η μελέτη αναφέρει πως οι ασθενείς με σοβαρής μορφής καρδιοπάθεια ή πνευμονοπάθεια παρουσιάζουν περιορισμένη κινητικότητα στους μύες του προσώπου τους. Αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπό τους δεν είναι εξίσου εκφραστικό και μάλιστα φαίνεται πως αδυνατούν να αποτυπώσουν την έκπληξη.

Στο πλαίσιο πειράματος που διήρκησε δύο εβδομάδες, οι ερευνητές ανέλυσαν τις εκφράσεις του προσώπου μιας ομάδας εθελοντών χρησιμοποιώντας το Σύστημα Κωδικοποίησης FACS, το οποίο εντοπίζει αλλαγές στην κίνηση των μυών του προσώπου. Παράλληλα, μια ομάδα γιατρών αναζήτησε βιολογικούς δείκτες καρδιοπάθειας ή πνευμονοπάθειας στους εθελοντές.

Μελετώντας την πορεία της υγείας των εθελοντών ως προς την ανάλυση των εκφράσεων του προσώπου, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν κάποια πιθανώς επικίνδυνη πάθηση στην καρδιά ή τους πνεύμονες διέθεταν και μικρότερο εύρος κίνησης στους μύες του προσώπου.

Διαβάστε επίσης:

Το κάνουμε όλοι και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο καρκίνου
Όσο πιο πολύ την κοιτάμε τόσο πιο γρήγορα θα πεθάνουμε
Κοιτάξτε τα νύχια σας: Μπορεί να σας αποκαλύψουν κάποιο ανησυχητικό σημάδι