ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του καρδιοπαθή που κατήγγειλε τον γιατρό του Ευαγγελισμού για φακελακι

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση και η νεκροψία του 67χρονου καρδιοπαθή που είχε καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα το Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού για φακελάκι.

Η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του καρδιοπαθή που κατήγγειλε τον γιατρό του Ευαγγελισμού για φακελακι

Ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης μαζί με τη συνάδελφό του Σουλτάνα Μαριανού διενήργησαν το πρωί της Τρίτης την νεκροψία στη σορό του 66χρονου.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι ο συνταξιούχος είχε υποστεί ισχαιμία και τρία εμφράγματα, εκ των οποίων το ένα παλαιότερο και τα δύο πρόσφατα, τις τελευταίες ημέρες.

Ταυτόχρονα ελήφθη και ιστολογικό δείγμα το οποίο εστάλη για περαιτέρω έλεγχο προκειμένου να αποκτήσουν μια ευκρινέστερη εικόνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου, την τυχόν επιβάρυνση του οργανισμού του θανόντος το τελευταίο διάστημα και τη χρονολογική σειρά των παθολογικών καταστάσεων που εκδηλώθηκαν. Τα αποτελέσματα του ιστολογικού ελέγχου αναμένεται να δοθούν στους συγγενείς του 66χρονου, οι οποίοι και υπέβαλαν το αίτημα για νεκροψία, ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι συγγενείς του άτυχου άνδρα υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση των 18 ημερών – όσο διήρκησε και το παζάρι του καρδιοχειρουργού με τον καρδιοπαθή για την επέμβαση by pass- απέβη μοιραία για τον άνθρωπο τους.

Οι εξελίξεις πάντως στην υπόθεση αυτή φαίνεται να είναι ραγδαίες μετά και την εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτων.

Διαβάστε επίσης

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον Δ/ντή του Ευαγγελισμού για φακελάκι

Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για φακελάκι