ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καθηγητής Σ. Ράπτης πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Πρόληψης & Θεραπείας του Διαβήτη

Πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του, ορίστηκε ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας κ. Σωτήρης Ράπτης από τον υπουργό Υγείας.

Ο καθηγητής Σ. Ράπτης πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Πρόληψης & Θεραπείας του Διαβήτη

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Βορίδη, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι εξής:

Ράπτης Σωτήριος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκό (EASA), με αναπληρωτή του τον Μπαρτσόκα Χρήστο, ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χατζηαγγελάκη Ερυφίλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας − Σακχαρώδη Διαβήτη στη Β ́ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Μονάδα, Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου "Αττικόν", με αναπληρωτή τον Τεντολούρη Νικόλαο, αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας της Α ́ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Λαϊκό".

Καραβανάκη Κυριακή − Αθηνά, παιδίατρος − διαβητολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», με αναπληρώτρια την Κανακά − Gantenbein Χριστίνα, αναπληρώτρια καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Παιδιατρική − Ενδοκρινολογία − Παιδικός Διαβήτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπούσμπουλας Σταύρος, διευθυντής Παθολογίας, διαβητολόγος στο Κρατικό Νίκαιας, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Μελιδώνη, συντονιστή διευθυντή της Α ́ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Τζάνειο".

Λαναράς Λεωνίδας, συντονιστής διευθυντής Παθολογίας στο νοσοκομείο Λαμίας, με αναπληρωτή τον Παππά Άγγελο, διευθυντή ΕΣΥ, παθολόγο − διαβητολόγο, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου "Βενιζέλειο'.

Κουφάκης Αντώνιος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την Καψιώχα Παρασκευή, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσωπικού Νομικών Προσώπων του υπουργείου Υγείας.

Μπασκόζος Ιωάννης, ενδοκρινολόγος, ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με αναπληρώτρια την Ανεμοδουρά Βαρβάρα ιατρό Γενικής Ιατρικής.

Φραγκούλης Εμμανουήλ, καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκός (EASA), με αναπληρωτή τον Αθανάσιο Παπαβασιλείου, καθηγητή Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καρούνου Αθανασία, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων − Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, με αναπληρωτή τον Συκιώτη Δημήτριο α΄ αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίστηκε ο κ. Ράπτης και αντιπρόεδρος ο κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης. Η θητεία των μελών είναι πενταετής.