ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν θα πιστεύετε τι έτρωγαν οι Νεάντερνταλ

Αλήθεια τι έτρωγαν οι Νεάντερνταλ (που εμφανίστηκαν 130.000 χρόνια πριν και υπήρξαν μέχρι πριν 35.000 χρόνια),  τι γεύσεις περιείχε το καθημερινό τους μενού; Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα στο Γιβραλτάρ για τις διατροφικές συνήθειες των Νεάντερνταλ, το μενού τους ήταν αρκετά εμπλουτισμένο και μάλιστα σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα, έτρωγαν ακόμη και περιστέρια τα οποία έψηναν στην φωτιά.

Δεν θα πιστεύετε τι έτρωγαν οι Νεάντερνταλ

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από έρευνες που έγιναν από ομάδες επιστημόνων οι οποίοι εντόπισαν σορούς από κόκαλα περιστεριών. Τα κόκκαλα αυτά, ήταν σπασμένα με τέτοιο τρόπο, που φαινόταν ξεκάθαρα ότι είχαν καταναλωθεί από ανθρώπους καθώς έφεραν σημάδια τόσο από δόντια και πέτρινα εργαλεία, όσο και από καύση.

Τα περισσότερα σημάδια βρίσκονταν στα φτερά και στα πόδια, όπου βρίσκεται αρκετό κρέας, ενώ άλλα μεγάλα κόκαλα είχαν σημάδια από μικρότερα, που σημαίνει ότι τα είχαν σπάσει για να αφαιρέσουν το κρέας τους.

Τα ευρήματα των επιστημόνων δείχνουν πως οι Νεάντερταλ (Homo neanderthalensis), είχαν ποικιλία στο μενού τους και δεν έτρωγαν μόνο θηλαστικά. Στην συγκεκριμένη περιοχή του Γιβραλτάρ, όπου πληθυσμοί των Νεάντερταλ ζούσαν επί 100.000 χρόνια, βρέθηκαν επίσης κόκαλα από δελφίνια και φώκιες, καθώς και εργαλεία με τα οποία άνοιγαν όστρακα.

Διαβάστε ακόμη:

Έλληνας επιστήμονας εντόπισε ιό των Νεάντερταλ στο DNA σύγχρονων ανθρώπων