ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος: Εκατοντάδες κρούσματα δηλητηριάσης. Διασυρμός στα ξένα ΜΜΕ

Δυσφήμιση της Ελλάδας τα εκατοντάδες κρούσματα δηλητηριάσης Γάλλων τουριστών σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο. Το θέμα έχει κάνει το γύρο του κόσμου, με δημοσιεύματα σε ξένα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όπως το κανάλι RTL, η ηλεκτρονική έκδοση της Le Parisien, η Ladepeche.fr, κ.α.

Ρόδος: Εκατοντάδες κρούσματα δηλητηριάσης. Διασυρμός στα ξένα ΜΜΕ

Περίπου 400 με 600 γάλλοι τουρίστες -στην πλειοψηφία τους από την Τουλούζη - έπεσαν θύματα της κακής ποιότητας του προσφερόμενου φαγητού στο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λίνδο της Ρόδου.

Με συνέντευξη τους στο Ladepeche.fr η Μαρσέλ και ο Ζαν - Πιερ Λακό περιγράφουν πώς οι ίδιοι, η κόρη τους και τα πέντε εγγόνια τους (στη φωτό από τις πρώτες ημέρες των διακοπών τους) ξόδεψαν 20.000 ευρώ για τις διακοπές τους στη Λίνδο, που τελικά μετατράπηκαν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία που τους κόστισε τόσο στην τσέπη όσο και στην υγεία τους.

201408201026-full

«Όπως και εκατοντάδες άλλοι παραθεριστές, έτσι η οικογένειά μου κι εγώ, ξαφνικά κάναμε εμετό και συνεχείς διάρροιες.
Η σύζυγός ήταν ήδη άρρωστη από το εστιατόριο (πριν καν προλάβουμε να ανεβούμε στο δωμάτιο).

Έβλεπα ανθρώπους να κάνουν εμετό στις πισίνες, στους διαδρόμους... παντού", είπε σε τηλεοπτική εκπομπή Ζαν - Πιερ Λακό, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης «Πιερ Σαμπατιέ».

Τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί που «χτυπήθηκαν» από την αρρώστια, ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή του ξενοδοχείου που φιλοξενούσε στις εγκαταστάσεις του 1.400 τουρίστες, αλλά και μια εκτίμηση για την αρχή της περίεργης αυτής επιδημίας.

Η εξήγηση που έλαβε δεν τον ικανοποίησε, όπως καταγγέλλει.

Ο ξενοδόχος του είπε πως «το νησί της Ρόδου επηρεάστηκε από έναν ιό που υπάρχει στον αέρα και πως η τροφή και το νερό δεν ευθύνονταν» για την κατάσταση.

Αμοιβή 100 ευρώ

Άλλος παραθεριστής, από το Λουξεμβούργο, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, κατήγγειλε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι «τρεις γιατροί ήταν στη διάθεσή μας, αλλά για να μας εξετάσουν έπρεπε να πληρώσουμε εκ των προτέρων πάνω από 100 ευρώ».

Έτσι, ο ίδιος διέκοψε τις διακοπές του κι έφυγε από την Ελλάδα άρον - άρον.

Πηγή: leparisien.fr