ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε Σύριους πρόσφυγες από το Κέντρο Αλληλεγγύης

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και ως αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία τα τελευταία χρόνια, ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων από τη Συρία κατέφθασε στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης, σε αναζήτηση μίας ασφαλούς διεξόδου προς την Ευρώπη.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε Σύριους πρόσφυγες από το Κέντρο Αλληλεγγύης

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, 80 Σύριοι πρόσφυγες έχουν απευθυνθεί στο Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε από το SolidarityNow τον Ιανουάριο του 2014, προκειμένου να λάβουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη, νομική υποστήριξη και συμβουλευτική βοήθεια από τους συνεργάτες του Κέντρου.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως κοινωνικός κόμβος για τη φιλοξενία τοπικών ΜΚΟ και πολιτών, ενώ απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, προέλευσης και κοινωνικής κατάστασης. Λειτουργώντας σε στενή συνεργασία με δύο ελληνικές ΜΚΟ, την ΑΡΣΙΣ (www.arsis.gr) και την PRAKSIS (www.praksis.gr), το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη παρέχει στο κοινό δωρεάν ιατρική βοήθεια, νομική συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και βοήθειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο πόλεμος έχει επίσης εκτοπίσει 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους εντός της Συρίας, που σημαίνει ότι περίπου το 50% του πληθυσμού της χώρας έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εστία του, προκαλώντας μία πρωτοφανούς έκτασης και διάρκειας ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.