ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραπεζίτης ο νέος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»

Η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε μεταμορφώθηκε... σε Τράπεζα Πειραιώς και ο Χρήστος Σορώτος «κεφαλαιοποίησε» τα... κόκκινα δάνεια του νοσοκομείου.

Τραπεζίτης ο νέος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»

Βαθιά τραπεζική φαίνεται πως θα είναι η νέα εποχή του «Ερρίκος Ντυνάν» που στην ουσία της δεν είναι και τόσο νέα, καθώς η γνωστοποίηση των ονομάτων που απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτηρίου παγιώνει την Τράπεζα Πειραιώς στο ίδρυμα και το καθεστώς της περιόδου της υποτιθέμενης εξυγίανσης που προηγήθηκε του πλειστηριασμού.

Πρόεδρος του Δ.Σ του «Ερρίκος Ντυνάν» αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Σορώτος. Η είσοδος του κ. Σορώτου στο στελεχικό δυναμικό του ομίλου του Μιχάλη Σάλλα είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο, με αντικείμενο την αναδιάρθρωση μεγάλων επιχειρήσεων και τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια. Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Σορώτος είχε οριστεί επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου τον Μάιο του 2013, ενώ παλιότερα διετέλεσε Country Corporate Officer της CITIBank για Ελλάδα και Κύπρο, καθώς επίσης και γενικός διευθυντής της Eurobank στην Ελλάδα.

Η ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων από τον κ. Σορώτο στην Τράπεζα Πειραιώς τη δεδομένη χρονική στιγμή και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση εξυγίανσης του «Ερρίκος Ντυνάν» επιβεβαιώνεται τώρα ότι δεν ήταν τυχαία.

Το υπερσύγχρονο αλλά χρεωμένο νοσηλευτήριο στα χέρια ενός έμπειρου τραπεζίτη θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε νοσοκομείο πλήρους ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας, αποφέροντας τεράστια κέρδη στους νέους ιδιοκτήτες.

Όσο για την εταιρεία-φάντασμα ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε δεν χωρά πλέον καμία αμφιβολία ότι ο ρόλος της στη διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν ενός «δούρειου ίππου», για να βάλει στο χέρι η Τράπεζα Πειραιώς το «Ερρίκος Ντυνάν» απαλλαγμένο από τα χρέη εκατομμυρίων προς τρίτους.

Η παγίωση της κατά τα άλλα μεταβατικής περιόδου στη διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» επιβεβαιώνεται και από το πρόσωπο που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στο νέο Δ.Σ. Πρόκειται για τον καρδιοχειρουργό Δημήτριο Νίκα, ο οποίος εκτελούσε χρέη προέδρου του νοσηλευτηρίου, το διάστημα που ο όμιλος Υγεία είχε οριστεί από την Τράπεζα Πειραιώς να εξυγιάνει το ίδρυμα. Στις επιθυμίες του κ. Νίκα φέρεται να ήταν και η διατήρηση της θέσης του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κάτι που όμως μάλλον έχει ναυαγήσει, καθώς δεν αναμένεται αλλαγή στο καταστατικό του Οργανισμού.

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Δ.Σ του «Ερρίκος Ντυνάν», καθηγητής Νομικής Αλέξανδρος Πανεθυμητάκης, τώρα αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντος συμβούλου.

Μέλη ορίζονται ο κ. Χαραλαμπάκης, που έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος του νοσηλευτηρίου, η Αργυρώ Ασπρογέρακα, πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και ο Δημήτριος Κελέκης, ομότιμος καθηγητής Ακτινοδιαγνωστικής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Νewsbomb.gr από την πρώτη στιγμή του πλειστηριασμού και της κατακύρωσης του «Ερρίκος Ντυνάν» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε είχε αποκαλύψει το σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς να οικειοποιηθεί το νοσηλευτήριο χωρίς να επωμιστεί τα χρέη.

Τώρα, στο χέρι του ειδικού συμβούλου της, κ. Σορώτου, βρίσκεται και το μέλλον των 1.040 εργαζομένων. Η ειδίκευσή του, βέβαια, στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων μάλλον δεν είναι καλός οιωνός για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων του «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς θα είναι έκπληξη αν δεν τηρήσει απαρέγκλιτα το μνημόνιο που είχε υπογραφεί τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε και μείωση του κόστους εργασίας.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Ερρίκος Ντυνάν: Manager από τον τραπεζικό κλάδο, ο νέος πρόεδρος του ΔΣ

Ερρίκος Ντυνάν: Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση του νέου Δ.Σ.

Ερρίκος Ντυνάν: Τα social media προτεραιότητα (!) της νέας διοίκησης

Έδωσαν το «Ερρίκος Ντυνάν» χωρίς αντάλλαγμα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ερρίκος Ντυνάν: Ο Βορίδης υπερασπίζεται με θέρμη την κυβέρνηση για την μεταβίβαση στην τράπεζα Πειραιώς

Ερρίκος Ντυνάν: το Υγεία φεύγει & η ΗΜΙΘΕΑ έρχεται

Εργαζόμενοι Ε.Ε.Σ: Ζητούν απαντήσεις για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Πότε θα δοθεί απάντηση στη Βουλή για το «Ερρίκος Ντυνάν»;

Πώς η Τράπεζα Πειραιώς εξωθεί σε χρεοκοπία προμηθευτές του Ερρίκος Ντυνάν

Άκρως ιδιωτική η «νέα εποχή» του Ερρίκος Ντυνάν

Ντυνάν: Μαύρη σελίδα η πώλησή του λένε οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ντυνάν: Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι - καθυστερεί η συνάντηση με την νέα διοίκηση

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα

Βορίδης: Οι φαρμακοβομηχανίες πιθανόν να χάσουν τα χρήματά τους από το Ερρίκος Ντυνάν