ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερρίκος Ντυνάν: Τα social media προτεραιότητα (!) της νέας διοίκησης

Σε δύο παράλληλους κόσμους φαίνεται πως κινούνται εξελίξεις και έμμεσες συνέπειες γύρω από την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν».

Ερρίκος Ντυνάν: Τα social media προτεραιότητα (!) της νέας διοίκησης

Από τη μια, ως πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης της ΗΜΙΘΕΑΣ Α.Ε, η οποία παραμένει στη «σκιά», εμφανίστηκε η επανατοποθέτηση του νοσηλευτηρίου στην αγορά των social media. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι παραμένουν στο «σκοτάδι» σχετικά με την παροχή εγγυήσεων για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και όχι στο «διηνεκές» της διαδικασίας των αναγγελιών για το τίμημα του πλειστηριασμού, καθώς και για το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας ονομαστικά και του συνόλου των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Σε δύσκολη κατάσταση, όμως, συνεχίζουν να βρίσκονται και οι εμμέσως θιγμένοι από τη μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς χωρίς αντάλλαγμα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 7 και 8 μηνών.

Ωστόσο, η απαλλαγμένη από αυτές τις «σκοτούρες» νέα διοίκηση αποφάσισε ότι το ισχυρό brand name του νοσηλευτηρίου, που φέρει το όνομα του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, πρέπει να έχει δυναμική παρουσία στα social media, στο πρότυπο φημισμένων διεθνών νοσοκομείων. Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του «Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από επιθυμία «του συνόλου των Ιατρών του Νοσοκομείου για έναν άμεσο δίαυλο πρόσβασης της Ιατρικής κοινότητας και γενικότερα του κοινού στο επιστημονικό έργο τους». Με τη δημιουργία νέας σελίδας στο Twitter (Henry Dunant@HenryDunantMD), «θα προβάλλεται το πολυδιάστατο επιστημονικό έργο κάθε μέλους της Ιατρικής κοινότητας του Νοσοκομείου» συνεχίζει η ανακοίνωση. Η προβολή των δραστηριοτήτων του «Ερρίκος Ντυνάν» θα γίνεται, παράλληλα, μέσω σελίδων στο LinkedIn, το Facebook, το YouTube και το Instagram. Δηλαδή, η νέα διοίκηση επαναπλασάρει εμπορικά το «Ερρίκος Ντυνάν» εγκαινιάζοντας τη νέα -πλήρως ιδιωτικοποιημένη και άνευ κοινωφελούς έργου- εποχή.

Βέβαια, η παρουσία του «Ερρίκος Ντυνάν» στα social media δεν μπορεί να καλύψει την φυσική απουσία της νέας διοίκησης, η οποία φέρεται να μην έχει εμφανιστεί ακόμα στους χώρους του νοσοκομείου, με τους εργαζόμενους να αναμένουν τις πολυπόθητες δεσμεύσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το «κενό» εγγυήσεων έχει επιχειρήσει επανειλημμένως να καλύψει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, όμως μόνο στα λόγια μέχρι στιγμής. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ένα ακόμα ανοιχτό μέτωπο, που παραμένει χωρίς λύση, συνέπεια και της μεταβίβασης του «Ερρίκος Ντυνάν» χωρίς να αντισταθμιστεί η απώλεια για την περιουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απέρριψαν την προφορική πρόταση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου, σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων και αποπληρωμή οφειλομένων.

Η πρόταση, η οποία προέκυψε μετά από διαβούλευση με την κυβέρνηση για παροχή κονδυλίου 1 εκατ. ευρώ, ήταν να καταβάλλεται με τη μισθοδοσία κάθε τρέχοντα μήνα και ένας προηγούμενος οφειλόμενος μήνας, με την προϋπόθεση όμως οι εργαζόμενοι να διακόψουν την επίσχεση εργασίας, να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να αναστείλουν τις κατασχέσεις που αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα για οφειλόμενους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν ρητές εγγυήσεις από την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της πρότασης, όμως αυτές δεν ήρθαν (όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν»). Έτσι, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου, απάντησαν αρνητικά στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ και αντιπρότειναν:

- Άμεση αποπληρωμή 5 οφειλόμενων αποδοχών μας (έως και τον Ιούνιο 2014) που αντιστοιχεί στο ποσό 2.000.000 ευρώ.

- Καταβολή της μισθοδοσίας ώστε έως το τέλος του έτους να υπάρξει πλήρης εξόφληση του 2014.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε να αποδοθούν στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα, αλλά και να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό, γιατί δεν εξασφάλισε από τη μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» στη συμφερόντων Τράπεζας Πειραιώς, ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε, αποζημίωση για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, έστω για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Τώρα, θα πρέπει να βρει ενισχυμένο κρατικό κονδύλι, τη στιγμή που Βρυξέλλες και ΔΝΤ ανοίγουν νέα μέτωπα στον τομέα της οικονομίας και βάζουν ξανά σε επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό ατραπούς το μέλλον της χώρας.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έδωσαν το «Ερρίκος Ντυνάν» χωρίς αντάλλαγμα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ερρίκος Ντυνάν: Ο Βορίδης υπερασπίζεται με θέρμη την κυβέρνηση για την μεταβίβαση στην τράπεζα Πειραιώς

Ερρίκος Ντυνάν: το Υγεία φεύγει & η ΗΜΙΘΕΑ έρχεται

Εργαζόμενοι Ε.Ε.Σ: Ζητούν απαντήσεις για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Πότε θα δοθεί απάντηση στη Βουλή για το «Ερρίκος Ντυνάν»;

Πώς η Τράπεζα Πειραιώς εξωθεί σε χρεοκοπία προμηθευτές του Ερρίκος Ντυνάν

Άκρως ιδιωτική η «νέα εποχή» του Ερρίκος Ντυνάν

Ντυνάν: Μαύρη σελίδα η πώλησή του λένε οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ντυνάν: Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι - καθυστερεί η συνάντηση με την νέα διοίκηση

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ντυνάν: Νομοθετική "άφεση αμαρτιών" στις διοικήσεις για να συνεργαστούν;

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Σε θυγατρική του ομίλου Πειραιώς κατακυρώθηκε το κτίριο

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών (;)

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ντυνάν: Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός σε όλους λέει το υπ. Υγείας, αλλά για την ταμπακιέρα σιωπά

ΕΟΠΥΥ: Το σημαντικό για το Ερρίκος Ντυνάν, είναι η ασφαλιστική ενημερότητα

Βορίδης: Οι φαρμακοβομηχανίες πιθανόν να χάσουν τα χρήματά τους από το Ερρίκος Ντυνάν