ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκε την Τετάτρτη η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας δίνοντας μεγάλη χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και στους γονείς τους.

Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Τη Βασίλισσα Σοφία συνόδευαν ο Πρέσβυς της Ισπανίας, κύριος Alfonso Lucini, και ο επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της, κύριος Arturo Coello.

Την υψηλή προσκεκλημένη υποδέχτηκε θερμά η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και εξήρε το μεγάλο ανθρωπιστικό της έργο :

«Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, που σας υποδεχόμαστε στο Νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και πολύ μεγάλη στήριξη για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους. Σας υποδεχόμαστε ως μια ξεχωριστή φίλη και υποστηρίκτρια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», αλλά και ως μια εξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή σκηνή καθώς το ανθρωπιστικό σας έργο και η βαθιά σας ευαισθησία για τον συνάνθρωπο είναι παγκοσμίως γνωστά. Αισθανόμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες για την φωτεινή πορεία που έχετε ακολουθήσει, τα θαυμαστά σας έργα, την ελπίδα που έχετε προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τα σημαντικά σας προγράμματα για την υγεία, την στήριξη πρωτοβουλιών για την παιδεία και τον πολιτισμό, γράφοντας με χρυσά γράμματα την ιστορία της αγαπημένης σας Ισπανίας, διδάσκοντας με το ήθος και τις σπάνιες αρετές σας.

Με συγκινεί βαθιά το γεγονός πως ταξιδέψατε στην χώρα μας για να επισκεφθείτε το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο. Βρίσκεστε ανάμεσά μας με πολλή αγάπη για τα παιδιά, για να τους συμπαρασταθείτε και να μοιραστείτε μαζί τους μερικές στιγμές που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Αυτό και μόνο φανερώνει την ευγένεια και το μεγαλείο της ψυχής σας. Ολόκληρη η πορεία σας είναι μια διαδρομή αλληλεγγύης και προσφοράς. Μέσα από το «Queen Sofia Foundation» έχετε προσφέρει ανακούφιση σε παιδιά, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Από το 2002, το έργο σας για την αντιμετώπιση του Alzheimer, που οδήγησε στην ίδρυση του Κέντρου Alzheimer στην Ισπανία το 2007, ήταν μια πρωτοβουλία που χάρισε την ελπίδα, ενίσχυσε την έρευνα για την έγκαιρη διάγνωση, χάρισε μέσα από ειδική εκπαίδευση μία νέα, πιο ανθρώπινη διάσταση στη σχέση μεταξύ ασθενή με την οικογένειά του αλλά και με το νοσηλευτικό προσωπικό. Η δράση σας μέσα από την UNICEF της Ισπανίας για τα παιδιά, μέσα από το «Foundation for Aid for Drug Addicts» για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, η επιθυμία σας να ενδυναμώσετε τις γυναίκες σε αναπτυσσόμενες χώρες και τόσες άλλες δραστηριότητές σας, μιλούν στην καρδιά μας και δείχνουν μια πολυσχιδή προσωπικότητα γεμάτη ενέργεια και επιθυμία να προσφέρει. Αυτή η επιθυμία σας οδήγησε σήμερα εδώ και αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που μας δίνετε τη δυνατότητα να μοιραστούμε μαζί σας το έργο μας...».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της προς τη Βασίλισσα Σοφία, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Πρέσβη της Ισπανίας, κύριο Alfonso Lucini, υπογραμμίζοντας ότι αυτός και η σύζυγός του, Carmen, είναι υποστηρικτές του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και βοηθούν στο έργο του μέσα από ποικίλες δραστηριότητές τους.

Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Βαρδινογιάννη, αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τη Βασίλισσα Σοφία που με την παρουσία της έδωσε κουράγιο και δύναμη στην ίδια και στα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», στα παιδιά, στους γονείς, στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, της απένειμε την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξή της και αναγνώρισης του μεγάλου ανθρωπιστικού και πολιτιστικού έργου που επιτελεί διεθνώς.

Η Βασίλισσα Σοφία συγκινημένη την ευχαρίστησε θερμά και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το μακροχρόνιο και τόσο σημαντικό έργο που επιτελείται μέσα από τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» .

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ξενάγησαν τη Βασίλισσα στους χώρους του νοσοκομείου, όπου η ίδια είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και να τους ευχηθεί «Καλή Aνάρρωση».

PAN 0029

Διαβάστε ακόμη:

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στηρίζει 40 σχολεία της Ελλάδας

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ογκολογική Μονάδα

Συνεργασία Βαρδινογιάννη - Αλαμουντίν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα;