ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βάρδιες χωρίς καν ορούς και γάζες λόγω τραγικών ελλείψεων

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το μεγάλο θέμα της έλλειψης σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Βάρδιες χωρίς καν ορούς και γάζες λόγω τραγικών ελλείψεων

Αφορμή αυτήν τη φορά στάθηκε ο πρόσφατος δειγματοληπτικός έλεγχος που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Δείτε ενδεικτικά μερικές μόνο από τις ελλείψεις που καταγράφηκαν:

-Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπήρχαν ελλείψεις σε φιαλίδια καλλιεργειών, εξεταστικά και χειρουργικά γάντια μιας χρήσης και αιμοστατικές γάζες χειρουργείου.

-Στο νοσοκομείο Ξάνθης καταγγέλλουν κακής ποιότητας μάσκες νεφελοποίησης και ότι "χρειάζεται να χαλάσεις τέσσερις για να βρεις μία που να κάνει μέτρια νεφελοποίηση".

-Στο νοσοκομείο Έδεσσας οι γιατροί κάνουν λόγο ακόμη και για παροδικές (1-2 ημερών) ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιδιαρροϊκά και άλλα φάρμακα.

-Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έλειπαν την ίδια ημέρα ταινίες μετρήσεως σακχάρου, γάζες, οροί 100ml, ουροσυλλέκτες, ράμματα δέρματος, συρραπτικά κοιλιάς, πλέγματα για κοίλη, αντιδραστήρια για ηπατίτιδα Β και C, έλεγχο HIV και άλλα.

Πηγή: εφημερίδα "Η Καθημερινή"