ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ψυχές, μία καρδιά (εικόνες & βίντεο)

Ο Asa και ο Eli Hamby από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια καρδιά και τον ίδιο θώρακα, έχουν και οι δύο μαζί δύο χέρια και δύο πόδια και τρία πνευμόνια. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση σιαμαίων διδύμων και πρόκειται να παραμείνουν κυριολεκτικά αχώριστοι για πάντα, λόγω της ιδιαίτερης ανατομίας του σώματός του.

Δύο ψυχές, μία καρδιά (εικόνες & βίντεο)
hamby3

Η περίπτωσή τους δεν είναι σπάνια μόνο επειδή είναι σιαμαία αλλά και επειδή κατάφεραν να ζήσουν. Γεννήθηκαν στο νοσοκομείο Northside της Ατλάντα και ζυγίζουν λιγότερο από πέντε κιλά.

Στην κεντρική φωτογραφία, φαίνονται τα δίδυμα Asa και Eli στον υπέρηχο στις 35 εβδομάδες της κύησης. Ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς τους, Robin και Michael, είδαν τα πρόσωπά τους.

{youtube}0PshGUCBNIc{/youtube}

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η συχνότητα περιστατικών γέννησης σιαμαίων διδύμων είναι 1 ανά 200.000 και στις περισσότερες περιπτώσεις τα μωρά δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν. Σε ποσοστό 40-60% τα μωρά γεννιούνται ήδη νεκρά, ενώ σε ποσοστό περίπου 35% δεν καταφέρνουν να ζήσουν για περισσότερο από 24 ώρες.

{youtube}iAICoF0OWZc{/youtube}

Η δικεφαλία (dicephalic parapagus) είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και απαντάται σε μόλις 1 ανά 1.000.000 γεννήσεις. Τα δίδυμα Asa και Eli δεν πρόκειται να υποβληθούν σε επέμβαση για να χωριστούν, καθώς μοιράζονται την ίδια καρδιά και το ίδιο κυκλοφορικό σύστημα.

Μέχρι στιγμής τα δίδυμα είναι καλά στην υγεία τους.

humby2