ΥΓΕΙΑ

Γυναίκα που γεννήθηκε με δύο μήτρες είναι έγκυος και στις δύο!

Μιχάλης Θερμόπουλος

Οι γιατροί λένε ότι μόνο 3 στις 1.000 γυναίκες έχουν διπλή μήτρα και διπλό τράχηλο.

Γυναίκα που γεννήθηκε με δύο μήτρες είναι έγκυος και στις δύο!
Bigstock

Μια γυναίκα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η οποία γεννήθηκε με δύο μήτρες, είναι έγκυος και στις δύο, μια εξέλιξη που -όπως λένε οι γιατροί της- είναι τόσο σπάνια που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ειδικοί σε αυτό.

Η Kelsey Hatcher, η οποία γεννήθηκε με δύο μήτρες και δύο τραχήλους, είπε ότι ήξερε εδώ και καιρό ότι το σώμα της είναι ιδιαίτερο, αλλά εξεπλάγη όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος σε δίδυμα τα οποία είναι μέσα σε διαφορετικές μήτρες.

“Συνήθως δεν μου αρέσει η πολλή προσοχή και δεν θέλω οι άνθρωποι να μιλάνε για μένα. Και το ότι αποτελώ μια τόσο σπάνια περίπτωση με βάζει στο επίκεντρο και λέω συνέχει: ω θεέ μου”, είπε η ίδια σε σχετικό αφιέρωμα.

Η Hatcher, η οποία έχει ήδη τρία παιδιά, ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος σε κάθε μία από τις δύο μήτρες της ξεχωριστά κατά τη διάρκεια του πρώτου υπερηχογραφήματος την περασμένη άνοιξη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο Richard Davis, ειδικός σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλαμπάμα, είπε ότι κάτω από το 1% των γυναικών γεννιέται με διπλή μήτρα και διπλό τράχηλο:

“Ίσως 3 ανά 1.000 γυναίκες να το έχουν. Και τότε η πιθανότητα να έχεις έμβρυο σε κάθε μία ταυτόχρονα είναι πραγματικά τρελή”.

Μια διπλή μήτρα εμφανίζεται σε ένα θηλυκό έμβρυο όταν οι δύο μικροί σωλήνες που συνήθως σχηματίζονται μαζί για να δημιουργήσουν την μήτρα, αναπτύσσονται σε μεμονωμένα όργανα ο καθένας. Μια διπλή μήτρα κατά κανόνα δεν προκαλεί συμπτώματα και συνήθως ανακαλύπτεται κατά τη διάρκεια μιας τυπικής πυελικής εξέτασης ή απεικονιστικών εξετάσεων.

Όταν η Kelsey Hatcher φτάσει στον τοκετό, ο Davis είπε ότι οι γιατροί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να παρακολουθούν κάθε μήτρα και να προσδιορίζουν ποια συσπάται και αν συσπώνται μαζί ή χωριστά!

Πηγές: insider.com, people.com