ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο «Γ. Γεννηματάς» για τον Ν. Ρωμανό

Συγκέντρωση στον χώρο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο «Γ. Γεννηματάς» για τον Ν. Ρωμανό

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η χθεσινή απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που απέρριψε την αίτηση του Ρωμανού για φοίτηση στη σχολή που έχει γραφτεί, συμπλέει με την πολιτική της συγκυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, καταπατώντας βάναυσα το δικαίωμά του στις σπουδές.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παρεμβαίνει στην πολιτική επιλογή απεργίας πείνας και στο έργο του προσωπικού του νοσοκομείου.
Συντασσόμαστε με το κίνημα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει σ' όλη τη χώρα και απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του, για το δικαίωμα στη μόρφωση. Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να πάψει να παρεμβαίνει στο έργο των γιατρών».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τα σωματεία ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν την κινητοποίηση και καταγγέλλουν την εντεινόμενη αστυνομοκρατία στους χώρους του νοσοκομείου. «Οι δεκάδες αστυνομικοί –ένστολοι και με πολιτικά– έχουν κυριολεκτικά κάνει κατάληψη του χώρου δημιουργώντας μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα στους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους επισκέπτες» επισημαίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ