ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνέντευξη Τύπου στο "Γεννηματάς" για το Νίκο Ρωμανό

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» το μεσημέρι της Τετάρτης σχετικά με την επανέναρξη της διαδικασίας σίτισης του 21χρονου Νίκου Ρωμανού.

Συνέντευξη Τύπου στο "Γεννηματάς" για το Νίκο Ρωμανό

Όπως επισημαίνουν οι θεράποντες ιατροί «η επανασίτιση είναι πολύ δύσκολο στάδιο για τον οργανισμό, εξίσου δύσκολο όσο και η ασιτία».

«Ο Νίκος Ρωμανός από τις 14.00 της Τετάρτης ξεκίνησε να σιτίζεται. Η σίτιση το διάστημα από εδώ και στο εξής θα είναι σημαντική για την υγεία του, καθώς ο κίνδυνος ελαχιστοποιήθηκε, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί», τονίζουν οι γιατροί.

Παράλληλα όπως επισημαίνουν: «Περάσαμε, μαζί με εκείνον, κι εμείς έναν Γολγοθά όλες αυτές τις ημέρες, καθώς προσπαθούσαμε να βρισκόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ δίπλα του. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένα συνεργάσιμο παιδί».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Νίκος Ρωμανός θα ανακτά σταδιακά δυνάμεις, λαμβάνοντας μερικές κουταλιές σούπας κάθε 20 λεπτά, για τις πρώτες τρεις τέσσερις ημέρες.

Σε γενικές γραμμές, το στάδιο της «εξοικείωσης» του οργανισμού με την τροφή, θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Κρίνεται, ωστόσο, απαραίτητο να παραμείνει άλλη μία εβδομάδα νοσηλευόμενος, με κανονική τροφή, διάστημα κατά το οποίο θα υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να βεβαιωθεί μέσα από βασικούς δείκτες ότι ο οργανισμός του έχει ανακάμψει και συνεπώς μπορεί να λάβει εξιτήριο.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η σίτιση του Νίκου Ρωμανού