ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε και απεργία δίψας ο Νίκος Ρωμανός

Μετά τις χθεσινές άκαρπες διαβουλεύσεις στη Βουλή σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων, ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, και απεργία δίψας.

Ξεκίνησε και απεργία δίψας ο Νίκος Ρωμανός

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 31η ημέρα απεργίας πείνας.

Μέχρι χθες, ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", λάμβανε μόνο νερό με ζάχαρη, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης καταγγέλλει εμπαιγμό εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης σε σχέση με το βραχιολάκι. Δήλωσε, μάλιστα, σοκαρισμένος από την αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους της κυβέρνησης.

Στις 12:00 θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Έως εκείνη την ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει δηλώσει ότι θα εξετάσει την «νομοτεχνική βελτίωση» που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ επί της τροπολογίας του για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων.

Η δραματική κοινοβουλευτική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη να ερμηνεύει μια φράση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ως πρόθεση να φέρει «βελτιωμένη πρόταση πριν την ονομαστική ψηφοφορία», κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε λίγες ώρες.

Το βέβαιο είναι πως εάν η τροπολογία προβλέπει μόνο την εξ αποστάσεως φοίτηση, δεν θα αποτελεί λύση, καθώς είναι κάτι που έχει ήδη απορριφθεί από την πλευρά του Ρωμανού, ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες.

Διαβάστε επίσης:

Η Παπακώστα στηρίζει τον Ρωμανό - σταθερή η υγεία του απεργού πείνας

Πότε ο νόμος προβλέπει την παρέμβαση των γιατρών σε περιπτώσεις απεργίας πείνας

ΠΙΣ για τον Ρωμανό: Η βούληση του ασθενούς πάνω από το καθήκον του γιατρού

Νίκος Ρωμανός: Αναμένοντας τα εργαστηριακά αποτελέσματα, γιατροί και φορείς πιέζουν για μία λύση