ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Παπακώστα στηρίζει τον Ρωμανό - σταθερή η υγεία του απεργού πείνας

Την στήριξή της στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, παρείχε την Δευτέρα η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση και στην εκπομπή ''Έξι –Δέκα'', τονίζοντας ότι «... δεν μπορείς να ασκείς πολιτική στην πλάτη ενός ανθρώπου που κάνει απεργία πείνας και ότι η πολιτεία αυτό που πρέπει να κάνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι να δώσει καθολικά και χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις σε όλα τα παιδιά που έχουν διολισθήσει σε παραβατική συμπεριφορά, τη δυνατότητα να φοιτούν, να γίνονται δημιουργικοί, να ενσωματωθούν στην κοινωνία στη συνέχεια».

Η Παπακώστα στηρίζει τον Ρωμανό - σταθερή η υγεία του απεργού πείνας

Ειδικότερα η κυρία Παπακώστα τόνισε: «Πριν από λίγες μέρες, κατά την επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο Γεννηματά προκειμένου να συμμετέχω σε Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, συναντήθηκα με τη διοίκηση και τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι είναι και στην ομάδα των θεράποντων ιατρών του Νίκου Ρωμανού, καθώς θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουμε την υγεία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τις ιδέες τους.

Θα πρέπει όμως να καταλάβει το συγγενικό περιβάλλον, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα -η οποία, κατά τη γνώμη μου, τον πιέζει ασφυκτικά να παίξει ρόλους που δεν του αναλογούν- ότι πάνω στις πλάτες ενός ανθρώπου, ο οποίος κάνει απεργία πείνας και πιέζεται αφόρητα ψυχολογικά, δεν μπορείς να ασκείς πολιτική. Δεν έχει ανάγκη ο τόπος και η νεολαία από ηγέτες, οι οποίοι 'κατασκευάζονται', ασκώντας ψυχολογική πίεση σε νέους αυτής της ηλικίας. Θεωρώ ότι οι ιατροί κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, όμως είναι ζήτημα και του συγγενικού του περιβάλλοντος και των χώρων που στηρίζουν τις αποφάσεις του να αφαιρέσουν από πάνω του την πίεση, η οποία του ασκείται.
Η πολιτεία αυτό που πρέπει να κάνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι να δώσει καθολικά και χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις σε όλα τα παιδιά που έχουν διολισθήσει σε παραβατική συμπεριφορά, τη δυνατότητα να φοιτούν, να γίνονται δημιουργικοί, να ενσωματωθούν στην κοινωνία στη συνέχεια».

Εν τω μεταξύ, η πορεία της υγείας του Νίκου Ρωμανού- ο οποίος βρίσκεται στην 29η ημέρα απεργίας πείνας- σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κρίνεται σταθερή από τους θεράποντες γιατρούς και προς το παρόν, ευτυχώς, δεν υπάρχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Ο Ρωμανός λαμβάνει κανονικά υγρά καθώς και νερό με ζάχαρη, προκειμένου να είναι ο οργανισμός του ενισχυμένος. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου λιποθυμικού επεισοδίου, όπως αυτό που είχε την περασμένη Πέμπτη. Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εργαστηριακές εξετάσεις αλλά και καρδιολογικός έλεγχος, πραγματοποιούνται καθημερινά στον Νίκο Ρωμανό.

Διαβάστε ακόμη:

Η στάση της ΟΕΝΓΕ για την εισαγγελική εντολή αναγκαστικής σίτισης απεργών πείνας

Βορίδης: Ευαίσθητο δεδομένο το ζήτημα υγείας του Ρωμανού

Πότε ο νόμος προβλέπει την παρέμβαση των γιατρών σε περιπτώσεις απεργίας πείνας